240809 Vogar P4142 10:40:14

Po dolgotrajnem večerno-nočnem dežju se zbudim v “belo” jutro. V višavah je sicer šajba, ampak beli megleni pokrov je nekje na polovici Studorja / Vogarja. Dopoldanska napoved pravi idealen SV, potem bo obrnilo na J, Z smeri. Ampak zjutraj postaja šibko meša v vse smeri (tudi Z), megleno morje pa se le počasi trga in dviguje. Verjamem v Vogel in tudi AMojca je (sprva) za.

Ko pa se peljeva skozi Staro Fužino nizke meglice delujejo, kot da je vse nebo pokrito, čeprav kamere z Vogla objektivno pokažejo, da so megle večinoma že stopljene. Vendar AMojca ne verjame v “zagotovljeni” start na Voglu (medtem je tudi že obrnilo na lep SV) in noče tvegati (z morebitnim čakanjem na startu, kar bi prineslo kvečejmu več neljube termike) … in se odloči za Vogar.

LCja parkirava na “parkingu Vogar” na vrhu kolovoza. Ker je danes zadnji dan moje odprave Bohinj 2024, vzamem lahkega M24 in tangice, da ga po dolgem času prezračim (pa še laže bom nazaj gor hodil, če mogoče ne bom odletel…).

Odpešačiva dol na start, kjer je pozitivna 0. Popolnoma sama sva na štartu (tudi brez navijačev 🙂 ), saj tudi tandem proizvodnja že laufa na Voglu, ki se koplje v soncu z nekaj redkimi kosmi megle nad jezerom.

Takoj se pripraviva in AMojca že kmalu stoji na strmi preprogi in čaka na nekaj sape. Končno pihne dovolj gor, da potegne naprej in lepo odleti.

Mojčin let

Andrej Erznožnik : Lepo se maš [9.8.2024 10:48] Mojca Adam Derganc : Vabljena z Lučko naslednjič! [9.8.2024 19:29]

Ostanem sam. Nabranega M24 prestavim na start in razgrnem (v tangicah sem skoraj samozadosten 🙂 ), se rikverc vpnem in kar čakam, da spet pihne gor. Večinoma diha JZ z leve, potem pa le začutim toplo sapco v hrbet da lahko iz prve dvignem M-a. In po obratu lepo speljem.

Nekaj hitrega vijuganja nad jezerom in na pristanek.

Zoranov let

Pospraviva do konca in potem AMojca pot pod noge gor na Vogar po LCja 🙂 Vsake toliko me po telefonu obvesti, da še ni izdihnila.

Mojčin hike

Popoldne pa na kopanje na jezero. Ko samevam na plaži, mi družbo dela množica tandemov, ki z Vogarja dela vse po planu… Visoko nad njimi pod prekrasnimi bazami pa kroži nekaj samotnih soloistov, ki so prileteli od marsikje (eni z Lijaka, drugi iz Dražgoš, mogoče še kdo s Kobale…).