240810 Slivnica P4143 18:28:09

Po napovedi naj bi V vetrovi čez dan obrnili na JZ. Mojca predlaga pozno Slivnico (ko bo že ziher miren JZ 🙂 ). Mi je kar prav, da se opoldanska termika malo umiri. Delux objavi zbor za 16h in 5 min čez pod Pumpo na Vrhniki naložim v LCja Mojco & Duleta, Deluxa in Potrebuješevega Andreja.

Od zadaj gor na start… kjer piha z leve dol konkreten V (čeprav je postaja že javljala J in JZ). Ogledujemo si V start, pa je tudi za tja preveč vetra z leve. Mojca predlaga osvežitev v koči (“… Strmca je že JZ, Vremščica tudi, kmalu bo tudi tukaj…”); midva z Deluxom ostaneva na startu na preži.

Ko posije sonce, se veter od zadaj res malo umiri in počasi začneva postavljati, čeprav potem spet pihne od zadaj, takoj ko oblaki prekrijejo sonce. Ravno ko se naši trije vrnejo od koče, naredi po 3h letenja toplega dinga Emil in pove, da je bilo v zraku do 1300 kar živahno, vse naprej do 2700 pa lepo mirno (!) 🙂 . Spet Mojca pomiri, da bo ob tej pozni uri že vse mirno.

Boris se prestavi na V start, jaz pa v vetrčku od zadaj in od strani čakam na strmini, pripravljen za naprej… da spodnji trakci končno enkrat pokažejo rahlo gor. In potegnem in gre Maestro2 krasno gor (se ne spomnim, če sem ga kdaj doslej sploh že štartal naprej ?!) in lepo odletim.

Pred startom takoj levo in že dobim dviganje, ki ga zavrtiva skupaj z Deluxom. In vrtiva (medtem sta v zraku tudi že Andrej in Mojca) in vrtiva in vrtiva… jaz do nekaj čez 2000, ko se izpod baze samo odpeljem nazaj proti Borovnici.

Še kar gre gor do 2100, ko se dviganje ustavi. V direktni liniji glajd proti Borovnici do kamor samo zgubljam višino brez enega samega piska. Upam, da bom kaj pobral na Planinci, ki je lepo obsijana s soncem (sem malo nad vrhom že na 1000), pa nula. Ko obrnem proti Verdu, pa se zaletim v S veter, da grem ekspresno dol. Tudi ko se naslonim na pobočje Zavrha ni nič in samo še pristanem na uradnem pri Škorpijonu.

Zoranov let

Sky Rider : Enostano navijes in gres [10.8.2024 19:05]

Andrej je izbral boljšo linijo po grebenu Zavrha in tam ga je kar bolje držalo, saj je prišel do Bistre.

Andrejev let

Mojca je pristala na svojem standardnem travniku.

Mojčin let

Dušan Štusej : Sem te gledal s Prižnice. [10.8.2024 19:52]

Delux pa je potegnil glajd z izhodiščno višino 2300 in neobičajno kljuko (je imel preveč višine 🙂 ) do Verda.

Borisov let

Komentar leta: Sveže zgoraj. Ta dan si bom zapomnil. [10.8.2024 19:10] Janez Kocjan – JanKo. : hmmm! kej tacga pa še ne! zanimivo! 😜 [10.8.2024 20:18]

Ko Manca pobere Mojco in jo pripelje k meni do Škorpijona, pride tudi Delux iz Vrhnike z Elektrikom in nas dostavi do Šodra, kjer se dobimo tudi z Duletom, da gremo potem še vsi skupaj na zaključno druženje v CH 🙂 .