240812 Slivnica P4144 15:38:41

Spet je danes treba iti na Slivnico, saj nekatere napovedi kažejo podobno, kot včeraj, druge pa sploh ne podobno – ampak celo fantastične pogoje (kasneje bo sigurno JZ, pa super termika, pa…) in razpišem za 14h zbor na Vrhniki.

Zaradi zastojev grem od doma že več kot uro prej in pridem… pred vsemi ostalimi. Potrebuješev Andrej danes pelje še Mojco, Jožeta in mene do Cerknice in od zadaj gor, saj Mega pri Pumpi naloži Štusejevega Duškota in po svoje gor.

Ko pridemo na start, je Mega že v polni pripravi, nad nami pa sta (baje) ravnokar izginila v oblaku Jean in Potrebuješev Gašper. Za nami prideta še Emil in Sašo.

Do sedaj je pihalo (baje) lepo gor (baje celo že kar premočno), ko postavljamo še mi, pa spet pihne dol, pa SZ čez dol, pa SV od leve dol, pa spet malo gor. Odleti Mega in zacuri kot kanta in ves nizek zunaj nad poljem (v resnici je to še tik nad vznožjem nad Marofom…) najde ekspresno dviganje…

Malo kasneje sta v luftu tudi Poje in Sašo in se mu pridružita v dviganju. Potem potegnem hrbtno jaz, ko spet vsaj malo (med mešanjem sem in tja) pihne gor. Podrem prvič (premalo vetra zame), pa drugič in tretjič,… Mojca in Duško mi stoično postavljata.

Poskuša Potrebuješev Andrej, pa ga tudi sesuje prvič, pa drugič,…

Potem ujamem pravi trenutek in po dvigu lepo odletim. Malo butne sem in tja in celo rukne gor, vendar rinem bolj ven, kjer so malo prej pobirali trije predhodniki. Pa dobim le en ruker, ki ga zavrtim in padem mimo. In iščem naprej in gre samo še dol, dol, dol… curaža kot tukaj že dolgo ne…

Zoranova curaža

Na pristanku šumijo drevesa, ko pospravljam (sigurno 5 m/s +, najprej Z, potem SV,…), se priplazim do ceste, kjer pa po 2 min dobim štop (HVALA Rogačev Uroš 🙂 ).

Na Pumpi se začnem nacejati z radlerjem in spremljam situacijo na Live, saj v zraku itak ne vidim nič (no, enkrat zagledam Mojco, ko že vrti proti 2000). Le Andrejeva pika se ne premakne s starta in končno me pokliče, pove, da je zaružil v smrečje in sta mu, sedaj sin (ki je toplendal), prej pa Mojca pomagala rešiti padalo in da je vse OK, da pa bo pospravil in prišel dol.

Vsi ostali so seveda pobrali in odleteli na različne konce v zmernih višavah, kot tudi čezmernih. Še Mega naredi toplega dinga in s tem je tudi logistika rešena.

Megov let

Komentar leta: Pri pristanku sem se nekoliko uštel in položil padalo v koromačevje. Je takoj priskočil na pomoč Gašper Potrebuješ (lepa hvala) in prihranil temu svetu dolgo tirado kletvic. Na štartni livadi je pa še njegov oče dodal roko ali obe. Hvala obema. [12.8.2024 18:55] Janez Kocjan – JanKo. : top! pilot! 😜 [12.8.2024 17:04] Jurij Kurnik : To je to – top odleti in še logistiko uredi! 💪 [12.8.2024 17:30]

Dušanov let

Dušan Štusej : Z ušesi v ravnem letu na plavem nebu dviganje 3+ konstantno. [12.8.2024 17:30]

Mojčin let

Zoran Gaborovič : To Mojca !!!! Na domači prag !!!! Bravo 👍🤩 [12.8.2024 17:56] Jože Iskra : Dobra si [12.8.2024 18:15] Rus Mojca : Potrjena čarovnca😝 [12.8.2024 18:31] Stane Bajt : Bravo Mojca!!!!! [12.8.2024 18:42]

Jožetov let

Zoran Gaborovič : No vidiš, pa si si popravil okus od včeraj  [12.8.2024 19:19]

Sašov let

Emilov let

Jeanov let

Fenomenalem dan in fenomenalni leti naše Jate (razen mene, seveda 🙁 ).