240816 Slivnica

Se z Mojco dogovarjava … seveda za pozno Slivnico, ko se bosta termika in Z malo umirila. Pa pozno popoldne Mojca opazi na kameri pred kočo 3 ali 4 padalce, ki visijo v luftu in sva zmenjena.

Ob 16.30 se zboru na Vrhniki pridruži še Delux, h kateremu se zložim jaz (Mojca pa se odpelje predhodno s svojim avtom, da imamo rešeno logistiko) in z Elektrikom gasa dol v Cerknico (naloživa še Mojco) in gor.

Na startu sunki 10-12 (se pravi pred startom, kjer je postaja, na startu skoraj mir, saj Z obteka pobočje in start…), 2 ali 3 padalce vidimo, kako visijo v luftu, zato pač posedemo in začnemo modrovati…

Po kakšni uri ali več (padalci, viseči v luftu so se že spravili na tla, nekateri pa so tudi odleteli v daljave in višave in nazaj…), ko veter noče jenjati, kot se od njega pričakuje, se Delux začne počasi pripravljati (sam pri sebi sem se že nekaj nazaj odločil, da bom šofer, ker mi ni spet le do visenja v zraku…).

Počasi se naštima in po nekaj demonstracije obvladovanja padala v močnih stranskih sunkih, atraktivno odleti.

Mojca izjavi, da ji ni več za v luft in se spraviva gor v Elektrika in ga odpeljeva dol na Pumpo. Sporočiva Borisu, da je Elektrik dol in se z Mojčinim avtom odpeljevo proti Vrhniki, medtem, ko Boris še veselo (?) jadra okoli vrha.

Borisov let

Komentar leta: Z 7/11, incident s štango na kateri je postaja na startu, potem pa igra z vetrom in uzivanje. [16.8.2024 19:54] Andrej Erznožnik : a si jo razbil? a ti si bil [18.8.2024 09:02]