240820 Zavrh P4149 17:27:56

Po dveh, bolj ali manj deževnih dnevih, danes manjša možnost dežja ob popoldanskih delnih razjasnitvah. Generalno je čez SLO SV/burja. Enotni smo si za Zavrh, le uro določimo za bolj pozno (ko se situacija malo stabilizira). Skličem zbor ob 16.30 pri Škorpijonu in se, seveda, prebijam skozi zastoj v Kozarjah, čeprav ob odhodu ni kao nobene gužve…

Na pristanku še Potrebuješev Andrej, pa Mojca, Gabor, Gracarjev Jože in Milanče. Andrej potegne gor 3, Milanče druge 3, ko pridemo na start (vso hojo piha rahlo z desne, celo od zadaj JV), pa sta tam v pripravi že Dušan in Kurnikov Jurij. Še mi se takoj pripravimo (saj je veter, s prejšnjih skoraj 10, že upadel na 3/2,5-4,5 in še usiha).

Prvi odleti že pripravljeni Jurij, Mojca tik pred mano (seveda, ko mi naštela padalo), potem Milanče in kasneje še ostali, razen Jožeta, ki se mu ni samo dol za metat (no, saj na to nihče ne računa 🙂 ).

Piha V z desne, na V pobočju Trebelnika v kotlu še nekaj dviguje, pa ne znam izkoristiti (za razliko od Jurija, ki se drajsa sem in tja nad grebenom…).

Jurijev prvi topli dingo

In se zapeljem naprej z nekaj poskusi pobiranja… vse do pristanka.

Zoranov let

Tik pred mano je na tleh Dušan.

Dušanov let

Mojci ne rata nazaj čisto do pristanka.

Mojčin let

Blizu nje pristane tudi Milanče s svojo nov/staro pridobitvijo.

Milanov let

Andrej Erznožnik : Niti najdaljši na zavrhu niso presegli znamenitega Kusa [20.8.2024 18:04] Milan Velkavrh : Pocak da ta boljsi objavijo😀. [20.8.2024 18:11]

Andrej pa pristane na uradnem, ko z Dušanom že pospraviva.

Andrejev let

Ko z Mojco odhajava, pristane še Gabor.

Gaborov let

Jurij pa je še drugič toplandal.

Jurijev 2.0 topli dingo

Jurij Kurnik : Zelo nežno. [20.8.2024 18:23]