240823 Slivnica P4151 15:47:19

Zjutraj si samo potrdim včerajšnjo večerno odločitev za današnjo Slivnico. Erzo tudi to idejo sprejme kot smiselno opcijo že zjutraj, potem pa začne priganjati (zbor Vrhnika 12.20), ko imamo drugi še svoje zemeljske obveznosti. Mojca bi lahko najprej ob 13h in tudi meni (po dopoldanski primarni terapiji) to najbolj ustreza. Erzo pa kar nabija (“bomo vse zamudili, bo pojačalo, treba čimprej,…”) in ker nima nikogar ob svoji uri na Vrhniki, prestavi zbor na 12.50 v Cerknico (in dobi potrditev od Seljakove Vesne in Škobernetovega Tomaža, ki sta itak že v onih koncih…).

Ko se na poti proti Vrhniki zabijem v gužvo J obvoznice AC in mi Google kaže 1/2 h zamude, sporočim Mojci, da naj kar gre v Cerknico, sam pa zavijem čez Rakitno dol do Pumpe.

Ob 13.50 je tu z Mojco še Jean in “šofer” Jernejčičev Urban, ki je danes tukaj izključno iz človekoljubnih razlogov, da odpelje še naš LC v dolino (pravkar je dol pripeljal Vesnin avto 🙂 ). Naložijo se v LCja in gor. Malo pred našim prihodom na start odleti Tomaž (Erzo je že dolgo v luftu in je že odfrlel proti Blokam in naprej…), na startu pa sta tik pred odletom Škerlov Franc in Vesna.

Takoj postavimo še mi in Jean odleti, ravno ko sunki dosežejo 10 m/s ob izraziti Z tendenci. Potem, po nekaj telovadbe, odleti Franc, za njim pa že jaz (prvi dvig, ob malo manj vetra je sicer v redu, pa padala sploh ne čutim nad sabo in raje podrem, drugi dvig pa je uspešen). Nekaj za mano pa še Mojca in Vesna.

Jean je že pobral in izginil v višave, sam pa tudi hitro poberem do 1400, ko se mi ustavi. Potem lutam sem in tja, medtem ko so ostali nižje spodaj. Vidim, da se vrača Tomaž od Z in pristaja.

Tudi Vesna se kmalu preda.

Franc pa drajsa sem in tja, kot sprva tudi Mojca. Potem vidim, da Mojca v enem momentu odpelje z vetrom (ki je kar močan in obliva vrh) in se odpelje proti Grahovemu (predpostavljam, da pristati…).

Sam porinem bolj naprej po grebenu in z Jeanom (ki se je od nekod pojavil ves nizek) začneva pobirati bolj na Z delu grebena. Jean me hitro nadleti in pobere v višave, sam pa spet ne pridem čez 1400. Ko spet zacurim, rinem še naprej in hočem že na pristanek k Pumpi, pa spet dobim nekaj motivacije z mislijo, da poskušam vsaj napolniti uro drajsanja.

Zapeljem nazaj pod Slivnico, pa sem toliko pod štarom, da me samo še splakuje ob pobočju, ravno, ko starta zapozneli Štusejev Luka.

Lukov let

Luka Štusej : Spihano, nobenih pametnih dviganj. Takoj, ko sem pobral na 1600m bi se moral odpeljat, pa sem rinil v veter pod bazo, ki je itak razpadla. [23.8.2024 16:36]

Odpeljem do Grahovega in že izbiram pristanek 200 m nad tlemi, kjer je čutiti kar veliko vetra. Ko se postavim v tisti močni JZ, ki vleče čez polje, pa me začne rahlo vzdigovati. Zajadram levo desno in osmičarim in gre gor… vedno bolje… in ko sem na 1000 že zavrtim in gre samo še gor. Kar z vetrom (50+) se v dviganju zapeljem na Bloke, saj že vidim dolet vsaj pri Novi vasi. Pa še kar drži in, po rahlem spuščanju, nad Novo vasjo spet dvigne, da se zapeljem naprej tudi s 55+.

Že razmišljam, da bi se s to višino (1300) kar vrgel čez v Sodražico, pa se mi zdi vseeno preveč vetra (spomnim se preteklih rotorjev doli v soteski, nisem pa prepričan, če me bo ob pobočju dvignilo dovolj, da pridem nad hribe in pristanem v Ribnici…pa še logistika…) in se pred dolino obrnem in začnem pristajati (v res razburkanem ozračju močnega kontra JZ). Kar nekaj časa rabim, da sem končno na tleh.

Zoranov let

Tik preden pristanem vidim Jeana, ki tudi pristaja na travniku blizu mene.

Jeanov let

Vklopim logistiko, pa je Urban z Vesno in Tomažem že na poti na Unec – domov v priprave piknika 🙂 . Je pa Mojca z Blok, kjer je pristala (očitno ni pristala v Grahovem 🙂 ), že pri avtu na Pumpi in bo prišla po naju.

Mojčin let

Kmalu se naloživa k njej in do svojih avtov na Pumpo, potem pa na zaključno druženje/piknik na Unec k Urbanu, kjer se pridruži tudi Mega in dosti kasneje še Erzo, ki je imel kar dolgo pot naokoli z javnim prevozom in osebno asistenco…

Erzov let

Andrej Erznožnik : Nekoliko nejevoljna so me mati v čistem zahodniku spustili v zgornja nadstropja. [23.8.2024 15:22]