240830 Zavrh P4159 16:34:09

Danes je še manj vetra napovedano, kot včeraj, vendar več termike. Ker je veter seveda še vedno V smeri je spet naša večinska izbira … Zavrh. Milanče bi hitro, ker lahko potem nakuha, jaz kasneje, da se stabilizira… Ker bi tudi Gabor čimprej (kot lahko po zemeljskih obveznostih), skliče Milče zbor ob 14.30 pri Škorpijonu (Gabor, Milče in Zoran, pa še Potrebuješev Andrej se prijavi). Se pa formira še druga skupina za ob 15.30 (Poje, Mojca, Bergant, pa še Delux, Štusejev Luka H&F,…).

Prva ekipa nekaj čez 14.30 posede k Andreju in gor. Po ubijalski soparni vročini na start, kjer ravno postavlja Kurnikova Ana (Hike, zdaj bo pa Fly 🙂 ). Le občasno malo pihne gor (1,7/4 S). Malo čakamo in se pripravljamo, vetra komaj kdaj dovolj za start. Potem se le pripravi Andrej in ob sapici potegne in odleti.

V isti sapici potegnem še sam, pa po obratu komaj začutim (ali pa tudi ne) padalo in se vržem čez rob in … komaj speljem z drajsanjem po šavju (moj definitivno najbolj grozen start na Zavrhu … brrrr. Lahko pa v delno opravičilo povem, da nekaj kasneje opazim, da je vrvica stabilizatorja zataknjena za gas in naredi kar čudno asimetrijo na levi strani, kar rešim šele, ko to ugotovim … kar nekaj kasneje…).

Za nameček me v kotlu še spušča in nizek pridem v guncanju okoli Trebelnika. Vidim da Andrej ves nizek rine naprej in že slutim, da bomo tudi danes samo še scurili. Andrej pa dobi pri ovinku proti Dolu ob pobočju dviganje, ki ga ekspresno dviguje. Sam sem kar nekaj nižji in sigurno ne pridem do tja, zato se zapeljem ven, v upanju da sploh pridem do Škorpijona.

Pa zunaj, v kotlu pod Trebelnikom in Lazami, samo še 60m nad tlemi, zapiska … in zavrtim… in dobim steber, ki me reši do 1000. Vmes se mi pridruži Ana in vrtiva skupaj, potem ona vrti naprej, jaz pa zapeljem ven v ravni črti, saj kar še močno dviguje (še čez 1200, jaz pa ne bi rad kršil tam nekje nad Barjem). Daleč zunaj nad Barjem vozim proti Vrhniki in samo drži in generalno le malo zgubljam. Malo pred ribniki obrnem na 900 (ker se spomnim, kako za las je šlo predvčerajšnjim nazaj). Danes vse samo drži daleč pred pobočjem. Ko sem blizu Škorpijona, iz višav vidim, da Andrej pristaja na uradnem.

Andrejev let

Vidim pa še kar nekaj raztegnjenih padal na startu (za mano, Ano ter Milčetom je v brezveterju odletel čez nekaj časa le še Dušan, Gabor pa je še dolgo čakal in dočakal še drugo skupino, da so skupno potem še čakali na vsaj za silo uporaben veter… ).

Spet enakomerno dviguje in s 1100 se zapeljem čez Borovnico že nad višino Planince. Dviganje je vedno močnejše, postane pa tudi bolj razmetano (V, rotorji), zato spet obrnem in 3-tjo stranico potegnem kar ob Planinci in na Barje in naprej v smeri Podlipske … dokler gre.

Zoranov let

Ko pospravim, pokliče Slavka, da je prišla na pozno letenje in me lahko mimogrede z Vrhnike (kjer ravno vozi) pobere 🙂 . Še predno se dobro postavim na cesto, je že pri meni v Podlipski.

Zapeljeva se do Škorpijona, kjer pospravlja Ana (ki jo je Pavlinov Tomo pripeljal iz Logatca).

Anin let

Ana Senegačnik Kurnik : Končno mi je uspelo z Zavrha domov! [30.8.2024 19:39]

Ker je Andrej že na pešačenju gor za rešiti svoj avto, se sama zapeljeva gor v vas. Slavka gre na start (kjer jo počaka Andrej, ki pripešači gor malo pred njo), jaz pa odpeljem Slavkin avto dol (saj ima za rešitev še vedno Andreja).

Ko pridem dol, ravno pospravlja Dušan široko nasmejan 🙂 .

Dušanov let

Tudi Nikolina tu čaka v hladu Elektrika, da nekaj kasneje pristane še Delux.

Borisov let

Poslovim se in LCja odpeljem proti zastojem v smeri LJU, medtem ko ostali še jadrajo ali pristajajo tu in tam…

Mojčin let

Gaborov let

Lukov let

Primožev let

Primož Bergant : Čista poezija. Luštno! [30.8.2024 18:50]

Milanov let

Milan Velkavrh : Sem mislil najprej k Mojci na štrudl, pa sem pogledal live xc in vidu da še leti pa sem šel naprej 😁. Startal pri kravah, pristal pri tigrih. To je bil pa res dolg let😂. [30.8.2024 18:40]

Jožetov let

Slavkin let