240907 Slavnik P4167 13:38:09

Zadnji dober dan pred poslabšanjem. Napovedan zmeren JZ in termika do cca 1500 in višje plitve baze (nič hudobne = neplohaste in nenevihtaste 🙂 ). Že zvečer ima Milanče željo po današnjem Buzetu ipd. (v višinah naj bi veter konkretno pojačal), jutranji podatki pa so obetavni tudi še malo višje.

In ko Erzo povpraša na Telegramu za ideje, hitro izpljunem Buzet, Goljak, Slavnik, event. tudi Slivnica. In smo tudi hitro zmenjeni za Slavnik (že več kot leto nismo bili tam, eni še več…): ob 11h Vrhnika. Tudi Kraševci gredo in logistika je rešena.

Zaradi zastojev imam rahlo zamudo 5 min: Milanče, Mojca, Gabor in Dušan že čakajo, pride še Erzo z Lučko, ki bo naša zemeljska podpora. V LCja se zbašejo Mojca, Lučka in Erzo in na Unc še po Mega. Preostali trije počakajo, da se skozi zastoje prebijeta do Vrhnike še Turčin in Secondo in se vsi naložijo k Dušanu in po lokalnih cestah za nami. Ker imamo logistiko rešeno že sami (=Lučka), sicer pa jo zagotavljajo Kraševci, se zapeljemo iz Kozine direkt gor in pod kočo še na sam start.

Piha lepo (5/7,5-8) in takoj začnemo postavljati, saj so (plitve) bazice že kar razmnožene po nebu. Mega še odpelje LCja na normalen makadam pod kočo, Mojca pa mi 1-2-3 raztegne Maestra2, ko se pripravljam.

V luft Erzo, ki ga samo lifta nad start

Malo za njim še Mojca in potem že jaz, kot zadnji iz naše 1.grupe pa še Mega.

Za razliko od Erza in Mojce, ki ju lepo dvigne in sta že visoko nad startom (in nad mano), sam v neki senci curim in šele ko odpeljem desno na Grmado, dobim dviganje … do 1500. Sploh ne razmišljam in v zanosu peljem čez Slavnik nazaj v smeri Hrpelj. Potem pa kar zgubljam, da sem pred glavno cesto že pod 1000. Pa po dolgem matranju le najdem spet dviganje do 1500, kjer pa ga zgubim in vse iskanje in motoviljenje sem in tja in teoretiziranje, kje bi lahko kaj zagrabilo, je zaman. Na ves glas preklinjam (sploh ker opazim visoko nad mano Mega, ki veselo pobira in se pelje naprej proti Vremščici), pa tudi to ne pomaga, tako da žalostno odcurim v razbutan pristanek na travnikih pod Slopami.

Zoranov let

Javim lokacijo Lučki in začnem pospravljati, medtem pa nedaleč stran ob glavni cesti pristane Mojca.

Mojčin let

Zraven nje še Milče.

Milanov let

In malo kasneje še Gabor.

Gaborov let

Mega se odpelje domov.

Megov let

Komentar leta: Ti štosi niso več zame. Me je že takoj desno od štarta zgonilo, da sem krilo lovil povsod okoli sebe. Ni mi ga sicer nič sklofalo ampak, ko je nad padalom zemlja namesto nebo se zame luštno neha. Ok, si rečem, pejt stran pa bo. Saj ni veliko vetra in baze tudi niso karfiolaste. Do Košane je bilo vredu, tam sem pa frontalca fasal in sam za trenutek mislil, da bom v celice vgriznil. Potem sem pa samo še domov hotel. [7.9.2024 16:47] Andrej Erznožnik : 30 let nazaj so tastari piloti, zdaj smo itak vsi stari, tipa ala Marley sanjali kako bi iz Slavnika letel v Lj. Ker iz Smuka so že. [7.9.2024 15:24] Andrej Erznožnik : ….. in so šli na Slavnik, scurili in se z avtom odpeljal in se nikoli vrnili. Danes toliko desetletij kasneje, je Mega miźe, po tleh odletu dobro polovica vsega. [7.9.2024 16:06] Stane Bajt : Erzo,Marley ni nič starejš od mene. Je pa res, da je znal prej letet, sploh pa bolje. [7.9.2024 16:06] Borut Lapajne : Lepo se here… [7.9.2024 16:36] Pavel Kante : Vse si povedu !😀👏👏👏 Bomo dobri še za kej druzga.😉🤣🤣🤣 [7.9.2024 17:07] Jože Poje : Če je zemlja nad padalom, je prav hitro lahko tudi nad pilotom! [7.9.2024 17:21] Zoran Gaborovič : Jože, tale je pa res globoka     [7.9.2024 19:12]

Erzo pa preko Buzeta v Ilirsko Bistrico  in vmes je ves čas fotkal tukaj (originali)

Erzov let

Še vizualizacija nekaterih naših letov tukaj

Lučka naloži najprej mene, potem pa se kmalu zbašejo v LCja še Mojca, Gabor in Milče. Najprej malo kombiniramo, kako z logistiko, potem pa se odpeljemo proti Ilirski po Erza, saj kmalu toplanda Turčin in s tem reši Štusov kombi.

Turčinov let

Komentar leta: Milan je začel po postaji nekaj razlagati o logistiki. Pol nisem slisal, pol pa ne razumel. Nisem bil ziher, da veter ne bo pojačal, zato sem izkoristil priliko za pristanek, ko se je kar sama ponudila. [7.9.2024 16:13] Robert Blatnik : Bravo tastar! Jaz si nisem upal, Dan je rešen! [7.9.2024 17:08]

In posledično reši preostanek 2.grupe, ki medtem še kar nekaj časa jadrata.

Dušanov let

Secondov let

Robert Blatnik : Kar živahen, precej spihan dan v sicer lepih koncih. [7.9.2024 16:22]

Tudi Rajko & Co. še dolgo časa veselo jadrajo po grebenu sem in tja.

Rajkov let

Bojanov let

Leave a Reply