240911 Slivnica P4169 15:50:15

Proti večeru bo danes poslabšanje z močnimi nalivi ponoči in naprej. Po 12h pa naj bi obrnilo na zmeren JZ (in lepa termika). Pa je čez dan na obroke totalno pokrito in oblačno in potem krasen sonček. Še najbolj varno se mi zdi po 13h iti na Strmco, pa Erzo seveda vrže kost za Slivnico (saj ga razumem…). In kar nekaj jih je za, tako da pride moja Strmca v drugi plan.

Ob 13.45 za Petrolom na Vrhniki Mojca, Milče, Zoran, Delux in Erzo. Stlačimo se v Elektrika in gasa proti Cerknici. Ker so tam na Pumpi že Mega, Emil in Dušan, mi kar gor od zadaj, oni pa za nami.

Na startu še sonček, z bazicami v postopnem pokrivanju od JZ. Vetra občasno kar nekaj, že z Z in celo SZ tendencami. Ostali modrujemo, le Erzo se takoj pripravi. Kmalu odleti in ostane nekje na višini starta desno okoli koče.

Počasi se pripravljamo še ostali, saj se pokritost od JZ redči in vidimo tudi že sončne lise po dolini. Čez nekaj časa zagledamo Erza, ki nizek vozi stran od hriba nad Martinjak, da bi tam pobral. Ko je Delux v odletni fazi, pa Erzo dokončno scuri.

Erzov let

Za Deluxom odletim jaz, pa Mojca, Dušan, Emil, Milče in kot zadnji še Mega.

V začetku lepo drži in lahko v miru iščem dviganja, ki so občasno kar močna. Dvignem do 1300, medtem ko je Delux dosti višje že v zanosu proti Blokam. Občasno vrtim z Mojco, Milanom, pa tudi Megom in Dušanom. Kaj dosti pobrati se ne trudim, saj je nad Javorniki grda in temna oblačne gmota, proti Snežniku pa vidim celo sive zavese (dež ?) in nimam nobene želje nabirati v višave…

Po debele 1/2 ure imam počasi zadosti in se zapeljem daleč naprej nad Cerknico in potem čez Pumpo nazaj in na uradni pristanek.

Zoranov let

Medtem je seveda Erzo organiziral Saša za akcijo in se odpeljal z njim gor na popravca.

Kmalu pristaneta blizu Dušan in Mojca.

Dušanov let

Mojčin let

Potem še Mega prav zraven mene.

Megov let

Milče je v borbi za km na tleh pri Martinjaku.

Milanov let

Emil pa bolj zunaj na polju.

Emilov let

Ker rabimo 4 šoferje (za rešiti 3 avte zgoraj – o tem nas sproti seznanja Erzo iz lufta) gremo Mojca, Mega in jaz gor z Dušanom, Emil pa pobere Milana, da gresta reševati njegov avto, ki ga je včeraj pustil na Kaliču…

Na vrhu se poslovimo (Dušan in Mega), midva z Mojco pa se dobiva doli na Pumpi, kjer le malo počakava, saj si Erzo že naroči prevoz zase in Saša iz Grahovega.

Erzov popravc

Sašov let

Delux zaključi let v Žužemberku (!!!) in ga bo rešila Nikolina.

Borisov let

Komentar leta: Konvergenca [11.9.2024 17:06] Andrej Erznožnik : Evo pa na pravem štartu sem bil.. [11.9.2024 17:27] Andrej Erznožnik : Ljubezen ne izbira źrtev! [11.9.2024 17:46] Janez Kocjan – JanKo. : Fenomenalno, glede na to, kaj je zjutraj kazalo! 😜 [11.9.2024 17:56]

Tako se na koncu preostali zberemo na Pumpi, poslovimo od Emila in Saša, da nas z Elektrikom Mojca dostavi do Vrhnike.

Leave a Reply