240929 Zavrh P4174 15:15:51

Po dolgem monsunskem obdobju končno napovedan lep, sončen dan. Je pa že od noči močna burja/SV, ki naj bi tekom dneva malo upadla. Najboljša se mi zdi popoldanska Grmada, vendar Mojca razpiše Zavrh pri Škorpijonu ob 13.45 in vsuje se plaz potrditev, tako da se tudi sam odločim za ta (bližji) start. Erzo javi, da pride na start ob 14.05, prej pa bo tam naokoli nabiral gobe.

Ko pridem na pristanek, je prvi polni avto (Mojca, Uki, Milanče in Gabor) ravno v odhajanju, jaz pa počakam Slavko in potem oba skupaj še zamujajoča Deluxa z Nikolino. Med čakanjem opazujeva padalce v zraku; Erzo je še pred mojim prihodom objavil, da je že na startu, saj so na start prihajali peš tudi predhodno najavljeni in nenajavljeni in on seveda ne bi zdržal, da je kdo prej v luftu kot on. In je potegnil prvi (v dokaj močnem vetru (5/8,5 – baje se je bal, da bo še močneje…), na start prihajajoči H-kerji pa za njim.

Mi štirje z Elektrikom gor in na štart. Vmes se pozdravimo z Meto, ki je s familijo na sprehodu na start (in bo odpeljala dol Ukijev avto).

Na startu sprva še nekaj vetra, ki pa drastično usiha. Ko začnem postavljati, v luft Mojca, malo za njo Uki, potem sem pa kmalu že jaz, takoj za mano pa Delux. Malo kasneje starta v zelo šibkem vetru še Milanče, preostala Gabor in Slavka pa še kar čakata na sapico.

Malo pojadram v kotlu na V pobočju Trebelnika skupaj z Deluxom, pa se komaj obdržim, da ne zacurim (nad mano pa se pelje proti Anteni Kurnikov Jurij…). Ko začnem zgubljati, pa zapeljem okoli vogala in naprej po pobočju v počasni curaži. Vidim, da Uki vrti v višavah nad Javorčem (zato rinem tja), pristaja pa Mojca.

Mojčin let

In nekaj za njo Erzo po debeli 1 1/2 h.

Erzov let

Upam, da bom ob taki curaži le pririnil do Javorča (kjer lepo dela), kar nekaj za mano in nad mano pa je Milanče, ki ga lepo drži. Pa sem prenizek in raje prej obrnem in se komaj spajsam do pristanka.

Zoranov let

Malo za mano pristane Delux.

Borisov let

Med pospravljanjem še Jurij in Uki.

Ukijev let

Milančetu pa ni uspelo čisto do pristanka.

Milanov let

Komentar leta: Crknil naenkrat. [29.9.2024 17:39] Sky Rider : Bravo [29.9.2024 16:07]

Končno uspeta v skoraj brezveterju odleteti tudi Gabor in Slavka.

Gaborov let

Slavkin let

Tudi ostali H&F-jerji so že na tleh.

Ko pospravim, pa z Mojco svečano predava Ukiju in Borisu novo maxi klobaso iz zaloge v LCju, da jo na pristanku zamenjata (ker stari ostanki cote komaj še kažejo kaj). Erzo gre medtem z naslednjimi prišlimi padalci gor po svoj avto in nas zbobna na zaključno druženje Pr’dohtarju, kjer družno ugotovimo, da Erzo sploh ni del današnje Jate, saj nas je z neučakanostjo in predhodnim startom v bistvu izdal, namesto, da bi z nami delil breme curaže.

Od spodaj pa žalostni z zavistjo gledamo jadranje naših zanamcev, ki se jim je vetrovna sreča spet nasmehnila z bistvenim pojačanjem…

Leave a Reply