241001 Strmca P4176 14:16:53

Popoldan je napovedano poslabšanje z dežjem proti večeru. Ker je sicer šibek JZ, ki bo čez dan jačal, predlagam opoldansko Strmco (12.40 Vrhnika), kamor se odpravlja tudi Jean z nekaj mladci (logistika bo rešena 🙂 ).

Na Vrhniki v LCja naložim še Mojco in Erza in dol. Direkt gor na start (na poti gor pešači še en padalski mladec, ki pa odkloni prevoz). Tu že postavlja Jean z dvema mladcema. Vetra je kar nekaj (5/7) v naraščanju, vse še dokaj oblačno, proti Nanosu že prav temno in kaže na dež.

Erzo (seveda) prvi v luft, za njim Jean spravi v luft tečajnika, potem pa že jaz (ki mi je seveda Mojca razgrnila padalo, da sem lahko tako hiter 🙂 ).

Levo na Petriča, kjer takoj naberemo do vrha.

Potem pa čez start/sedlo mimo Lipovca do Z roba Špilnika.

Tu malo nabirava z Erzom, jaz pa hitro nazaj po pobočju spet na Petriča in še v drugo rundo. Ko sem drugič nazaj na Petriču pa samo še nabiram(o) do cca 1050, potem pa za Mojco (ki ravno odpelje) proti Planinskemu polju. S 55+ zapeljem proti Hasbergu, da bom mogoče tam kaj pobral, pa je preveč spihano, tako da me samo dvigne čez S pobočje mimo Starega gradu v močnih rotorjih (nad daljnovodom !!), da se zguncam čez AC do Unca, kjer pristanem zraven parkinga.

Zoranov let

Mojca je raje obrnila pri Hasbergu.

Mojčin let

Erzo pa se je nekaj za nama tudi naslonil na pobočje nad Hasbergom, potem pa raje zapeljel čez polje do Unice pod AC.

Erzov let

Jean je delal trikotnik v svojem peskovniku,

Jeanov let

toplandal in rešil najprej avto svojega kompanjona, potem pa sta skupaj še LCja, ki ga Jean pripelje do Mojce pri Hasbergu. Mojca ga prevzame in pride do mene na parking.

Mega pa na svoji poti domov iz službe (!) pobere Erza (ki pešači čez širne travnike…) in ga dostavi na parking, da se lahko odpeljemo domov.

Leave a Reply