241014 Ulovka P4181 15:00:17

Danes spet bolj kilav dan z nizkimi bazami/meglami dopoldne in občasnim rosenjem tu in tam. Bi se šel kamorkoli dol vreči, pa kljub napovedi šibkega J, JZ piha povsod kontra pričakovanju: na Strmci S, Na Korenu S, SV, na Zavrhu pa JZ,…

Na srečo pokliče Boris (pa še pred njim provocira Erzo 🙂 ), da se gre pod nujno na Ulovko in se prijavim. Zbor ob 14.30 pri skalah v Podčelu.

Ko pridem, Boris ravno pospravlja predlet.

Borisov (pred)let

Naloži se v LCja, potem pa še Mojca in kot zadnji Erzo. Gor do parkinga Elektrika in potem z zaporo 4×4 (pozabim pa prestaviti v L4 🙂 ) po strmem in razgonjenem kolovozu čisto na vrh ob repetitor za startom.

Po 10 korakih že postavljamo na startu, kjer občasno veter ugasne, sicer rahlo gor. Delux odleti kot prvi v drugo, potem Erzo kot drugi v prvo. Mojca počaka mene in kot zadnja še ona.

V zraku peljem tesno ob pobočje in kar drži, občasno celo rahlo dvigne. Za čez Kuren sem rahlo prenizek, zato raje varno levo tik ob cerkvi čez preval in naprej počasi čez daljnovode na travnik pod Hribi blizu skal, kjer smo pustili preostala avta.

Zoranov let

Boris še pospravlja.

Borisov 2.let

Erzo je pristal, takoj pospravil in zbezljal pod nujno nazaj v službo (potem pa spet pride…).

Erzov let

Mojca pristane malo za menoj, pravi da prvič po tej varianti v Podčelo pod Hribi.

Mojca ne more naložiti svojega leta s telefona na OLC, zato pa se lahko mi naložimo v Mojčin avto in gor do Elektrika (med vožnjo Mojčin telefon brez problema snema track ?!). Sedaj peš po kolovozu na start (jaz le rešiti LCja). Pomagam Mojci razgrniti padalo (vsaj enkrat v obratni vlogi 🙂 ).

Boris odleti, Mojca malo za njim.

Borisov 3.let

Andrej Erznožnik : si mel srečo da nisem šel v drugo, ker bi te s5 nabil…. [14.10.2024 16:02]

Počasi se odpeljem dol, medtem pa spodaj že prihaja Erzo na naslednjo rundo. Med potjo se srečamo na cesti: oni gor (Mojca le po svoj avto), jaz pa dol in v Malo Ligojno, poskusiti rešiti Mojčine lete z IQ Basica, saj ji telefon tudi drugega leta ni posnel ?! Mojca kmalu pride, medtem ko preostala kompanjona odletita svoje.

Erzov 2.let

Borisov 4.let

Sky Rider : Se dobr, da si nizje startal, ker bi me lahko spet preletel. [14.10.2024 17:07]

Mi 3je z Duletom se lotimo IQBasica, medtem pa Boris za bonus odleti še enega takratkega 🙂 .

Borisov 5 (bonus) let

Leave a Reply