241016 Zavrh P4183 14:47:03

Ko dopoldne končam z zemeljskimi obveznostmi, Milanče, kljub gnilemu vremenu (z V, SV vetrom) in rahlemu rosenju iz nizke oblačnosti (malo nad 1000), že nabira somišljenike za Zavrh. Takoj sem za in Milanče objavi zbor ob 13h pri Škorpijonu. Malo zatem objavi Erzo 2.zbor za 14h.

Milanče me čaka, da se naložim k njemu saj sva edina za to uro in potegne gor. Po razritem kolovozu odpešačiva na start, ki je lepo poravnan, pa z obilico grobega materiala (sicer je danes dokaj suho, vendar je dež preteklih dni spral blato in delno razgalil kamenje…).

Piha idealno gor, na trenutke celo kar močno (4-5/6-7). Milanče se trudi karseda previdno razprosteti padalo sebi in meni, medtem ko se spravljam v opremo. Ob prvem dvigu se pokaže, da piha bolj S, kot tukaj napovedani V (padalo mi zaobrne in sesujem ga nazaj na šoder). Spet mi ga Milče nežno naravna, pa sem tudi v drugo neuspešen, da v tretje končno lepo odletim.

Sprva me drži, potem pa močno spusti, da se v guncanju le prebijem za Trebelnik. Tu pa nežen S, da se počasi po m pajsam v osmicah ob pobočju do grebena. Potem pa samo peljem precej zadaj na pobočju v rahlih curjenjih in dviganjih v ravni črti brez obračanja do Javorča, za katerim obrnem nazaj.

Sprva me malo zaustavlja, potem pa spet zagrabi (pomaham Milančetu, ki malo nad mano vozi 1.stranico) in spet v ravni črti peljem do kotla nad Dolom, kjer malo naberem tudi z vrtenjem. Potegnem naprej do Trebelnika, kjer na pobočju spet malo nabiram z osmicami, dokler ne pridem čez greben. Domišljam si, da sem dovolj visok, da zapeljem naprej mimo štarta (pozabim, da je veter v resnici S) proti Anteni (2.grupe še ni na startu). Pa me hitro začne spuščati, da se takoj obrnem… in se zaletim v kontra S veter. Samo še spušča me (kar se lepo vidi na Google sliki na tracku), tudi samo 10 naprej, da se že bojim, da ne bom speljel okoli Trebelnika in bom moral kar dol po grabnu. Nizek se le prebijem naokoli in rinem tik nad tlemi nad Lazami proti pristanku, pred katerim pa me spet malo dvigne, da uspem še z lepo višino celo malo podrajsati sem in tja.

Zoranov let

Andrej Erznožnik : Urca je ura [16.10.2024 16:04] Blaž Korošec : Ena šolska urica. [16.10.2024 16:43] Zoran Gaborovič : In to debela urica (šolska) 😉 [16.10.2024 18:28]

Ko začnem pospravljati, ugotovim, da imam grdo raztrganino na mojem ubogem Maestru2 🙂 . Zdaj so postopoma v zraku tudi člani 2.grupe (Erzo, Delux, Primc in še Kurnikov Jurij).

Ko delno pospravim robo, začnem flikati raztrganine. Primc kmalu pristane pri meni.

Andrejev let

Milanče je videl, kaj se mi je zgodilo in se na povratku ustavi v kotlu nad Dolom, tam nabere za še eno furo do Javorča in potem na povratku potegne dokler gre…

Milanov zmagovalni let

Andrej Erznožnik : Res škoda da takega pilota ne moremo spremljati v źivo na sledenju. [16.10.2024 16:56]

Primc gre po njega, medtem ko jaz flikam padalo in sprejmem Jurija na pristanku.

Jurijev let

Jurij Kurnik : Zelo nežne razmere in preveč napak z moje strani. Zoran, hvala ti za prevoz! [16.10.2024 17:25]

Erzo se junaško bori ves čas dokaj nizek in na koncu (po napolnjeni uri) prizna premoč narave. Kljub temu, da je on “tekmoval” le v nabiranju ur(e), je poskušal na koncu še malo izboljšati tudi stanje svojih km 😉 .

Erzov let

Zoran Gaborovič : Erzo, dans smo šli na kilometre, ne na ure   [16.10.2024 18:32]

Delux je sprva napovedal curažo, pa se tik nad tlemi v zagotovljeni curaži začel reševati in spajsal v višave, da je potem najadral 2 uri ! Še med njegovim jadranjem naložim v LCja Milčeta in Jurija, poberemo še Erza ob cesti in gasa gor v reševanje avtov (in Jurijevega motorinčka).

Erzo z Elektrikom počaka Deluxa, da končno pristane,

Borisov let

Jurij Kurnik : Čestitam!!! [16.10.2024 17:26] Zoran Gaborovič : toliko o napovedani curaži   [16.10.2024 18:02]

da lahko potem gresta v naslednje akcije, medtem ko smo ostali odšli na zaslužen počitek…

Leave a Reply