241021 Strmca P4185 14:09:19

Napovedan še en sončen dan z jutranjo meglo (ki je izven LJU kotline v glavnem ni) in šibkim JZ. Ker je bolj izrazit Z, se mi zdi Slivnica manj zanimiva, na Kovk in Vipavsko me ne vleče, Strmca pa se mi zdi OK, o čemer se usklajujemo “v veliko dogovarjanja v ozadju” 🙂 .

In razpišem zbor na Vrhniki ob 12h za Strmco. Erzo se mi pridruži v LCja, Dušana preusmeriva od Bal na uradni pristanek spodaj, saj ostalih ni (eni v svoji režiji, ko bodo, eni cincajo, eni so odstopili kljub jutranjemu navdušenju…), veter ki je bil že lepih 3/6, pa je v zadnji uri upadel na 2/4, kar nam obeta curažo.

Ko pa se mi 3je pripeljemo na start, borovci zadaj že pošteno šumijo (veter skokovito narašča že na 5/7). Prvega (seveda) odlifta v luft Erza, Dušan pa mi kot drugemu sekundira, ko me ob prvem dvigu rikverca, da podrem padalo in v drugem le speljem. Potem pa še on odleti ravno ob prihodu manjše množice dodatnih padalcev (Jean s tandemom in…).

V zraku je kar živahno, vendar obvladljivo in na momente se zdi, kot da je veliko Z, potem pa kot da buta termika, ali Z obliva pobočje Lipovca in Špilnika…

Skratka, naberem nad Petriča (itak gre samo gor), pa za Erzom visoko mimo Lipovca in Špilnika, do roba. On se že nizek rešuje naprej pod Lovrencem, jaz pa obrnem in nazaj visoko nad startom spet na Petriča … in še eno rundo do Z roba (ker sem malo nižji, je ob Lipovcu in Špilniku še bolj guncajoče, kot prvič). Še četrto stranico nazaj nad Petriča, kjer sedaj nabiram minute do polne ure.

V zraku se pojavi Mojca, nekaj za njo pa na startu postavlja tudi Milan ob še nekaj novih udeležencih… V nekem trenutku dobim lepo dviganje čez 1100, da se potem še enkrat zapeljem za Erzom do Z roba in še nekaj čez, medtem ko je on že naprej od Lovrenčka v višavah.

Obrnem in nazaj nad Petriča, še malo naberem in se zapeljem ven nad sredino doline v smeri Unca (ciljam na pobočja proti Unški koliševki). Sprva me lepo drži, saj sem malo pred Planinsko jamo še na 1000, potem pa začne močno spuščati. Upam, da bom na pobočjih nad Hasbergom kaj dobil in toliko dvignil, da bom lahko šel desno od Starega grada (od zadnjega leta na Unec mi je zaenkrat dovolj rotorjev v nižavah po levi strani…).

Nekaj razbutanega dviganja sicer dobim, vendar ne dovolj, da bi se čutil varnega in zapeljem nad ravnino Planinskega polja. Ker ne bi rad pristajal na čudovitih čofotajočih travnikih s katerih je ravnokar (navidezno) odtekla voda, rinem nazaj v veter in stiščim do Bal.

Zoranov let

Erzo me takoj po pristanku pokliče, da on je pa šel na km in izbral čofotanje na koncu polja, kot običajno 🙂 .

Erzov let

Andrej Erznožnik : Če se na Špilniku sploh pa na Lovrencu dovolj dvigneš, vidiš Kovk in Sončnico in danes pod njo megličavost [21.10.2024 17:19]

Najprej si zasiguram reševanje (Mega), sploh ker zraven Erza pristane tudi Dušan.

Dušanov let

Blizu mene pa Mojca.

Mojčin let

Potem se oglasi prihajajoči Delux, ki pobere mene, Erza in Dušana (Mojca dobi štop do starta, Mega pa je razrešen obveznosti reševanja 🙂 ) in nazaj na Strmco (med potjo pa kombiniramo, kako bomo reševali avte vseh, ki so gori na startu…).

Na startu se, poleg Borisa, pripravi še Erzo za 2.rundo… pa še nekaj mlajših padalcev čaka na malo manj vetra. Večja množica pa jih je že/še v luftu…

Dušan gre rešiti Milančeta.

Milanov let

Jaz pa se grejem na sončku in poskušam malo reparirati poškrabanega LCja.

Ko pride Dušan nazaj z Milančetom, še malo modrujemo in se nato odpravimo proti domu. Vmes pa pokliče Delux, da ga grem rešit na Rakek.

Borisov let

Sky Rider : 😊 [21.10.2024 16:22]

Dostavim ga na parking Unec, kjer ga bo pobral Erzo, ko bo pospravil pod Strmco.

Erzov 2.let

Andrej Erznožnik : Namesto domov po 1. letu [21.10.2024 17:33]

Leave a Reply