130414 Lijak s Tomove perspektive

Evo, da enkrat se jst enkrat opisem dan, ker so se tisti ki so za to zadolzeni danes odcepili od jate in odsli na svoje projekte..

Dan se zacne ko me ob 7:45 klice Erzo katerega mirno ignoriram (predvsem ker je nedelja in 7:45 res ni moja ura…). Ob 9etih po jutrnaji kavici malo pridem k sebi in duhovnemu vodiji vrnem klic pri cemer me preseneti njegova odlocitev da odhaja na Lisco (spet?, popravni? 🙂 ), me posvoje mika ampak ker sem ze dogovorjen z Samso za Lijak mirno odvrnem. Odvrnem tudi ker je napoved odlicna, napovedna mocna temrika z bazami malo pod 2000 in nicelnimi moznostmi za prekomeren razvoj (burja je cez noc shladila nizje plasti atmosfere in vcerajsni prekemoren razvoj je tudi prijetno izsusil zrak) [glej prilozeno sondazo]. Kmalu pa tudi manjsi sok ker sever po visinah cez alpe navlece visoko kopreno in tako je lijak ob 9:30 popolnoma v temi. S Samso se malo kolebava ali nebi morda tudi midva zbezala na Lisco/Gorenjsko ampak naju lenoba vseeno spravi na lijak…

Analiza...

Analiza…

Startamo od mene ob 11ti (jst, Samsa, Sovan), po poti naredimo obvezen pit-stop ker jst nujno rabim svojo dozo XXL soferskega sendvica

 Mandatory pit-stop

Mandatory pit-stop

in potem takoj na start. Na startu je seveda vse polno nasih preljubih vzhodnih bratov (seveda vecinoma z [samo]morilskimi nagnjenji in Sky padali), tako da nobenega kaj prevec ne vlece v zrak (je prevec zabavno gledati “show” pravilnih in lepo nadzorovanih startov kakrsnih smo vselej vajeni od poljskih pilotov) .

Prvi potegne Andrej in takoj navije pod baze na 1800 in odpelje na sever kjer se usede pri Banjscici (Banjscicah?).

Dobre pol ure za njim se na startu prikaze se ostali del Jate, Mega, Lusja in Manca, takrat po nekaj povpravcih potegnem tudi sam. V zraku kaze vse super, takoj se poberem v +5 batini na 1800 in pogled na sever razkrije lepe bele ovcice nad cepovansko dolino in vse naprej proti Alpam. Se mi kar smeji ko letim Cepovanu naproti in se ze vidim pobirati nad Kobalo… Nato pa razocaranje ko se baze ena za drugo zacnejo susiti, pri tleh pa razen razrukanih balonckov pomesanih z ne-vec tako sibkim J onemogocajo normalno pobiranje. Tako se od roba cepovanske doline pa vse do Bat vlecem z slabih 100m visine, povrtavam vsak prdec ki ga dobim po poti ampak ne ubezim gravitaciji in na koncu scurim nekje med Batami in Banjscico… Jezen gledam v zrak kjer se je seveda ravno sedaj naredila nova baza.

130414 Slejko1

Tomov prvi let…

Spakiram in stopam nazaj proti lijaku (je se zgodaj, se se da), in hitro dobim stop proti NG, nato pa od me ena lustna punca zapelje se od Solkana direktno na start. Tu vmes izvem se da je Andrej ravno tako scuril (isti plac kot jst, samo kake pol ure prej) in je sedaj ravno tako ze na poti na start za 2. poiskus.

Andrejev drugi poizkus...

Andrejev drugi poizkus…

Takoj ko pridem razpakiram (start je sedaj 100% okupiran z kar 3mi kombiji Prevcovih tecjanikov) in takoj potegnem in odletim. V planu imam vsaj razdrto, ter ce bom dovolj hiter mogoce Bukovje, Strmca, itd. V zraku se vedno uglajena +5 termika z malo JZ mi omogoca da sem super hiter. Tako prikolpim kovk po vsega 20ih minutah, po 40ih sem ze na Nanosu kjer zacne mocen Z, navijem na 1800 in odletim direkt na Strmco (nad Studenom v cca 1h 23min od strata na Lijaku). Ker Strmca ne razocara odletim naprej proti Uncu, ampak me cez Planino tako zelo pozira da komaj prilezem na Unec kjer dokonco zakljucim dan.

Speed, ni casa za prekomerno vrtenje...

Speed, ni casa za prekomerno vrtenje…

Tomov let domov... in naprej

Tomov let domov… in naprej

Samsa in Sovan sta na poti in pobereta na Uncu, v planu je piva, ampak se potem premislita in zelita it se malo popeglat Strmco.

Andrejeva Strmca

Andrejeva Strmca

Jst sem jo danes ze preletel tako da jima samo pospravim avto in zbezim domov.

To je danasnji dan iz moje perspektive, kaj se je dogajalo z ostalimi nevem ker sem precej soliral (in ker vecina jate nima glasilk-postaje). Bojda da je Manca iz jablan obirala sadove svojega dela, ampak bo moral detajle te dogodivscine opisat kdo drug 🙂

Vidna napaka dneva, pred startom nisem dokoncal sendvica...

Vidna napaka dneva, pred startom nisem dokoncal sendvica…

Leave a Reply