240512 Zavrh P4077 12:20:57

Preden pridejo popoldanske nevihte nas Mojca skliče za zgodnji Zavrh (še vedno je V tendenca vetrov in zjutraj krasno sonce po SLO).

Ob 11h se zberemo pri Škorpijonu (parkirani Igorjev avto nakazuje, da že pešači gor): Potrebuješev Andrej, Mega in Suša, pa Bergantov Primož, Mojca, Milanče in še celo Iggy (po 15 letih pride na ogled starta…). Erzo in Poje prihajata 1/2 h kasneje.

Z Iggyjem se naloživa k Megu, ostali k Andreju in gor v vas. Med potjo na start (tovorim zaresno opremo) rahlo pihlja in nas prijetno hladi. Na startu, kjer nas pričaka Igor, piha idealno gor, na momente bolj, na momente manj. Takoj začnemo postavljati. Mojca mi razgrne Maestra2 še preden sem v oklepu.

Odleti Suša in ga močno spusti, vendar se zunaj za Trebelnikom pobere. Potem potegne Igor, takoj za njim še jaz in za nama ostali…

Z linijo direkt na Trebelnik pridem še najvišji okoli vogala in potem na mehurčkih vzdržujem višino do Škorpijona. V grabnu nad njim lovim neke mehurčke vedno nižji, dokler ne vrtim nad trebuhom za zadnjimi hišami, medtem ko pristaneta Igor in Milanče.

Milanov let

Še se borim mekaj minut, preden se jim pridružim.

Zoranov let

Med pospravljanjem se nam pridruži še Andrej.

Andrejev let

Mega je pristajal pri Pumpi blizu skupaj z Bergantovim Primožem.

Megov let

Mojca je z vetrom potegnila do zadnjih travnikov Dražice.

Mojčin let

Še malo dlje v to smer pa tudi Erzo in Pojetov Jože.

Erzov let

Jožetov let

Jože Poje : Včeraj bi se dalo letet ves popoldan, danes, ko je čas pa ne… [12.5.2024 13:12]

Milanče gre pobrat Mojco, jaz od Petrola pripeljem Mega in Primoža nazaj na pristanek, kjer potem nadaljujemo pomembno politično-ekonomsko analizo trenutnega stanja v svetu. Iggy pripelje Megov avto dol (si je premislil in raje ni tvegal), Milanče pa Andreja odpelje še po njegov avto na start.