240514 Zavrh P4078 17:55:54

Je danes ves čas na robu dežja, vse pokrito in zabasano. Tudi razmišljam ne o letenju, pa pokliče Milanče, da bi šli pogledati na Zavrh. V LJU se ravno malo bolj razsvetli in … potrdim.

Gužvi se izognem čez Črno vas in sem ob 16.50 pri Škorpijonu. Igorjev kombi je že parkiran (in on očitno na H gor). Prisedem k Milanu in gasa gor. Vzamem tangice in Rook2 in kmalu sva pod temnimi oblaki na startu, ravno ko pripešači tudi Igor.

Milanče resetira postajo, jaz poskušam obesiti trakec na polomljeni kol. Piha rahlo gor (1-2/4) in začnemo postavljati. Oba sta skeptična, ker je za njuni Delti tako šibek veter praktično neuporaben in Igor celo ne razpakira padala. Ko sem že vpet, mi malo prestavita padalo proti desni, saj je smer pihljanja bolj V,JV in v levem kotu praktično ni sapice.

Ko nekaj začutim od zadaj, dvignem Rooka in po obratu speljem. Lepo me drži čez graben okoli Trebelnika in v glajdu peljem še nekaj naprej od Dola in nazaj čez Laze na pristanek.

Zoranov let

Ko pospravim, Igor ugotavlja, da bo on rešil avto, saj v takem brezveterju ne bo niti poskušal, Milanče pa se še naprej trudi nekako ujeti sapico…