240706 Brestovica P4112 13:42:42

Danes naj bi bilo veliko JZ ob sončnem dnevu z veliko termike in nekaj bazami (ploh in neviht naj ne bi bilo). Že med včerajšnjim čakanjem na Korenu se je AMojca spomnila na Brestovico in jutranja napoved temu ni oporekala (tam naj bi bilo največ 3-4 m/s + termika do 14h, ko naj bi JZ veter začel naraščati). In sva samo potrdila zgodnji odhod.

Ob 9.30 jo poberem doma in le z manjšim zastojem v Kozarjah do Unca, saj se ne morem upreti vmesnega ogleda Strmce (kjer je do najinega prihoda pihalo idealno: največ 6m). Ko na startu stopiva iz LCja je veter že začel naraščati in po 10min so bili lastnoročno izmerjeni sunki že blizu 10 (postaja na Petriču nekaj čez 8). Tako se samo odpeljeva naprej čez Sežano od spodaj do Brestovice.

V zraku nobenega, zato pa nas na startu pričakata Šintlerjev Vojko in Bratetov Klemen. Ker je veter idealen, Mojca začne takoj postavljati in tudi oba kompanjona se ji pridružita po kratkem kramljanju. Sam še počakam, da grem v zrak glede na razvoj situacije (če AMojca hitro scuri, grem po njo, sicer se tudi jaz pridružim v zraku).

Prva lepo v dokaj močnem vetru elegantno odleti hrbtno z vnebovzetjem Mojca, ki po nekaj zavojih lepo nabere nad start v dokaj živahnem ozračju (“termika je še mlada”, bi rekel Delux 🙂 ). Jaz ji solim pamet, kako naj jadra, sama pa ne uspe sproti grabiti postaje in me zato kar iz zraka v živo pošilja u P.M.

Medtem gresta v zrak še Vojko in Klemen in tudi veselo zajadrata in hitro nabereta visoko nad start. Ker Mojca res lepo jadra in deluje, da bo tako še trajalo, se začnem pripravljati tudi sam. Ko pride na start -nihče drug, kot Jagerjev Guido, ki ga nisem videl že 100 let. Po začetnem objemanju in obujanju vojnih spominov, se odpravi v kombi po svojo opremo, sam pa nadaljujem s pripravo. Vmes pride še njegova soproga z varovancem.

Medtem pa AMojca začne zgubljati višino ob močnejših termičnih sunkih in se kljub mojim “strokovnim nasvetom” ne more več pobrati ter pristane v močnem zahodniku spodaj na uradnem pristanku.

Mojčin let

Hočem z LCjem dol po njo, pa me po telefonu odslovi (= pošlje u P.M.), da zaenkrat ne bo več letela…

In tako se spravim v zrak še sam. V začetku lepo poberem v dokaj močnem Z, po nekaj lokalnega jadranja okoli starta pa pridem pod greben (Klemen in Vojko medtem še lepo jadrata, v zraku se nam priključi tudi Guido) in z nekaj “borbe” in guncanja tik nad pristankom scurim k AMojci.

Zoranov let

Vojko se nama pridruži čez kakšno minuto.

Vojkov let

Guido čez 2.

Guidov let

In Klemen čez 5.

Klemnov let

Ko vsi pospravimo, nas pri Pumpi že počaka Guidova soproga s kombijem in nas vse dostavi spet gor na start. In veselo začnemo modrovati (eni so fizioterapevtski sodelavci v službi, poleg tega je padalec lahko tudi profi glasbenik,…). Kar nekaj prijetnega druženja mine, medtem ko vmes veter narašča (pa tudi kdaj rahlo upade). Ker generalna napoved obljublja samo še jačanje, Mojci ni več za v zrak, mene pa tudi ne mika še enkrat razdirati nahrbtnika (pa klubski piknik na Vrhniki vabi…).

Pomagamo Vojku in Guidu pri pripravi za drugo rundo, da ju odlifta s starta v višave (res je kar nekaj več vetra kot prej), potem pa spet do klopce, kjer nas pričaka upravnik štarta Širca Gorazd. Še malo modrovanja, potem se poslovimo, saj se nama z AMojco res že mudi na klubski piknik (kamor prideva z 2-urno zamudo glede na zborni termin ob 16h).

In modrovanje se nadaljuje ob jedači in pijači (Bravo Mojca za vse pripravljeno 🙂 ).

Guido in Vojko pa sta zgledno oddelala drugo rundo 🙂 .

Guidov 2.let

Gvido Jager : Če je Brestovica prvič v 32 letih letenja, mora bit vsaj 2krat 😀 [6.7.2024 17:11]

Vojkov 2.let