240717 Zavrh P4121 17:21:46

Pojetov Jože vidi danes Zavrh in tudi meni se zdi najbolj varna izbira (V, SV, možne nevihte tu in tam, veter zmeren (4-3), termika umirjena zaradi mrča oz. delne pokritosti).

Zbor ob 14h pri Škorpijonu, ki ga prestavimo na 14.30, da nas Gabor ulovi. Mojca & Dule, Gabor in jaz se naložimo k Jožetu, ravno ko na Zavrhu starta rdeč Maestro2 (?).

Ko pridemo na start je kar veliko vetra (4-6/6-10 SV), na pristanku pa ga je prej bilo še več, kot tu zgoraj. Počasi postavljamo, da se malo umiri (termika), medtem ko rdeč Maestro2 in ArtikR (ki ga vozi Potrebuješev Gašper) v višavah nad nami izvajata razne vragolije in se z višin z atraktivnimi wingoverji spuščata na nivo starta in potem spet pobirata….

Gašperjev let

Prvi se spravi v luft Jože in ga odlifta kar s starta. Medtem se veter le malo umiri (vsaj na momente) in naslednji je Gabor. Potem odletim jaz in kot zadnja moja sekundantka Mojca, Dule pa dobi zeleno luč, da odpelje Jožetov avto dol iz vasi.

Do vogala Trebelnika je v dviganju malo živahno, potem sem hitro nad robom in naprej ves čas praktično brez vrtenja (razen, ko hočem malo dodati višino) do Javorča in nazaj. Kot da bi leteli v mirnem zimskem dnevu na laminarnem SV – ne spomnim se, da bi kdaj poleti tukaj tako mirno jadral…

Mojca lepo vrti in nabira v višave s svojim novim padalom in se z veliko višino odpelje do Janezove vasi.

Mojčin let

Ostali trije zapeljemo bolj ali manj čez Javorč (kar stane več ali manj izgube višine). Nazaj do Trebelnika in čez start do Antene in v naslednjo rundo. Zdaj sem še višji in se samo peljem do Javorča in čez in nazaj.

Na Trebelniku še naberem nad greben in se čez start zapeljem ven nad dolino, da pristanem dokler bo šlo (predvidevam, da še čez Brezovico v dolino…). Pa sploh ne gre dol ampak samo dviguje. Najprej pomislim, da bi pobral in se zapeljal k Milančetu, ki gara na Rakitni, pa me temne baze v tisto smer odvrnejo od namena, da bi ga motil na delovnem mestu.

Zato raje obrnem in po sredi doline peljem proti pristanku. Pa tudi ne gre kaj dosti dol. In se nad pristankom (višina 700) odločim, da grem v 5-to stranico dokler gre. Naslonim se spet na pobočje , naberem nad greben, zapeljem nad Javorč in odpeljem čez naravnost čez AC do Mojčinega travnika v luknji za hišo.

Zoranov let

Breščak Dušan : Bravo, kr k Mojci na vrt 🤗 [17.7.2024 17:26] Zoran Gaborovič : Ja seveda, danes je bila tekma, kdo bliže Mojčini terasi pristane. Zoran zmagovalec večne lestvice. Erzo nima za burek…🤪 [17.7.2024 18:57]

Pospravim in že me čaka hladna cocta in Mojčin štrudel 🙂 .

Jože je pristal pri svojem avtu na uradnem.

Jožetov let

Gabor pa je tudi potegnil zadnjo stranico dokler je šlo…

Gaborov let

Andrej Erznožnik : Ohoho, pa saj to je dan, ko še Poje obnemore [17.7.2024 19:00]