240718 Vogel P4122 11:27:53

Danes podobna napoved kot včeraj (vročina, SV, na Primorskem močna burja, majhna možnost ploh in neviht). Ker AMojca uraduje v Bohinju že ves teden in ker je poleg zemeljsko vodnih obvez željna še zračne kopeli, vabi na Vogel (če bo veter). Ker današnja jutranja napoved kaže OK, sva hitro dokončno zmenjena in že šibam proti Bohinju.

Naložim jo na naslovu začasnega bivališča in gasa pod gondolo (malo so dvignili tarifo od mojega zadnjega letenja: 24 € enosmerna na Orlove glave, padala +5€ pa prijazno niso zaračunali ekstra !?).

Še pred 11h se že pripravljava na startu med množico padalcev in tandemašev (izljubimo se z dolgo nevidenimi padalskimi kolegi). Dokaj nizka oblačnost (baze okoli 1900) in precej pokrito, vetra malo 4/6 SV).

Ko se gužva malo razredči, postavi AMojca pred drugo rundo tandemov, se res suvereno hrbtno vpne, dvigne padalo in po šolsko odleti (za vzor marsikomu od ostalih frajerjev, ki so bolj ali manj atraktivno startali – tandemov ne štejem…).

Potem odletim še sam.

AMojca okoli Storeča malo pojadra in pofotka,

potem se počasi odpelje čez jezero na pristanek.

Mojčin let

Sam okoli Stroreča dobim dviganje, navijem do baze cca 100m više in … to je vse… potem samo še iščem in najdem kakšen balon, resnega dviganja nikjer. Še odcurim čez jezero, na višini Vogarja poskušam kaj najti okoli tega starta, potem se predam in v panoramskem letu odjadram na uradni pristanek (saj AMojca po postaji javi, da je logistika že rešena).Ko pospravim, je z LCjem že nazaj.

Zoranov let