240725 Grmada P4127 14:23:25

Še en podoben dan, kot zadnje dni. Spet Milanče sklicuje za Zavrh (kjer je malo vetra), jaz pa hkrati za Planinsko Grmado ob 13.30 pri Balah (danes je postaja v rednem obratovanju in ni treba ničesar delati v zvezi z njo). Mega je za, Jean pa je itak že od jutra navijal za to varianto.

Ko se zberemo pri Balah, je vse pokrito z redkimi modrimi luknjami. K Megu in gor. Na startu malo vetra, vendar piha lepo gor V, JV (kadar pihne… 1,3/5), še vedno večinoma pokrito nebo. Postavim prvi in ob Megovem sekundiranju iz prve odletim. Nekaj za mano Mega, Jean pa še nekaj časa taktizira na startu…

Na levi hitro poberem nad greben (občasno že posije sonček in pokritost se manjša) in drajsam okoli vrha med 800 in 1000. Nekajkrat smo z Megom in Jeanom v vrtenju tesno skupaj na JV ali SV robu, medtem ko se vreme občutno boljša.

Ko poberem enkrat na 1200, se zapeljem za Megom, ki je nekaj prej z nekaj več višine odpeljal proti Lazam. Počasi gre dol, nad Jakovico pa Mega najde neko razbito dviganje, v katerem se mu pridružim pod 900.

On vedno lepše pobira in vrti nad mano, meni pa gre tudi vedno bolje pod njim. Jeana vidim v daljavi, da je zavil za vogal proti Strmci. Mega je že na 1800 in ker predvidevam, da se bo nekam odpeljal proti SZ, neham nabirati: 1. ker je tudi višje občasno kar malo razbito, 2.ker nimam nekega konkretnega cilja (razmišljam, da bi se zapeljal proti Logatcu, ampak ?… ), 3.če se kamorkoli odpeljem, bo problem z logistiko – ključ od LCja imam pomotoma pri sebi…

Zato zapeljem v smeri Unca; v začetku lepo drži in občasno celo piskne, vendar ne pobiram več. Potem pa na hitro vedno bolj tonem, da obrnem še pred Hasbergom nazaj na Grmado, da bi tu spet nabral. Pa sem prenizek in se po nekaj borbe samo še zapeljem k avtom.

Zoranov let

Mega pa se ni odpeljal nikamor in pristane ob meni nekaj minut kasneje.

Megov let

Med pospravljanjem pokliče Delux, da prihaja in naj ga počakava za na hrib. Ko pride, se mu naloživa v Elektrika in gor. Jaz odpeljem Elektrika dol, Mega pa počaka, da Delux odleti.

Borisov let

Ko pridem dol, me pričaka Sašo, hkrati pa pokliče Jean, da je pristal v Štanjelu.

Jeanov let

Mega gre še enkrat gor – s Sašom na start, jaz pa v kolone in zastoje proti LJU.

Sašov let