240730 Zavrh P4132 16:59:13

Danes pa po napovedi manj SV vetra, kot včeraj. Vidim le Planinsko Grmado ali Zavrh. Pa zjutraj izpade večina SkyTechovih postaj in se še malo ukvarjam(o) s tem. Ker večina navija za Zavrh (čeprav nam je jasno, da ne bo tako, kot včeraj), razpišem zbor pri Škorpijonu ob 14.30.

Na pristanku naložim v LCja Mojco&Duleta in Deluxa. Dušan nas pričaka zgoraj v vasi (bo testiral Gaborov prejšnji zic – to bo prvi Dušanov zaprti zic 🙂 ), ob odhodu iz vasi pa pride še Suša s Tino in malčico.

Ko pridemo na start je ravno v luftu Lin (ki je od 12h čakal, da veter upade na uporabno jakost). Občasno prbijejo sunki, enkrat iz ene in drugič iz druge smeri (termika butne gor, kakor ji paše). Postaja je pravkar oživela (kot še večina ostalih) in kaže bornih 2/4 SV (tam na levem vogalu) ob sicer močnih sunkih (pri nas na desnem 🙂 ). Čakamo, da se malo umiri (stabilizira). Pride še Pavlinov Tomo.

Prvi se pripravi Primož, potegne in potone v graben dol, da samo odvije v desno in se zapelje proti Zabočevu. Čez nekaj minut pove, da je v veter kar stal.

Tudi Lina vidimo vsega nizkega, kako pristaja pri Škorpijonu (on pa sporoči, da je bilo razrukano in veliko vetra i neuporabna termika…).

Za nekaj časa se spet spravimo v senco in modrujemo naprej. Potem pa imamo počasi le zadosti čakanja (razmere se tukaj malo stabilizirajo = se bojimo, da na koncu ne bo dovolj vetra za odleteti).

Prvi odletim in potonem bistveno manj kot Primož in za vogalom Trebelnika celo rahlo vzdržujem višino, da lepo rinem proti Škorpijonu. Takoj za mano odleti Dušan.

Dušanov let

Sam pririnem do kotanje nad Dolom in dobim neko šibko termiko, da lahko vsaj malo zaosmičarim in po m dobivam višino, na koncu že v vrtenju. Čez nekaj časa pride ves nizek Boris, pririne pod mene v kotanjo in tudi počasi pridobiva m. Kmalu me po višini dohiti in nekaj časa skupaj vrtiva, potem nabere več in se odpelje proti Javorču, jaz pa se matram naprej in ne pridem višje. Poskušam malo naprej za njim proti Bistri, pa generalno zgubljam, zato obrnem nazaj.

Še nekaj časa vtrim in osmičarim, na koncu že čisto nad hišami Dola in se potem po slabi uri predam na uradnem pristanku.

Zoranov let

Tik za mano pristane zraven mene še Tomo. Potem pa še Boris.

Borisov let

Ko že pospravimo, s starta odleti tudi (na boljše pogoje čakajoča) Mojca.

Mojčin let

Dule je medtem zapeljal gor Lina po avto in ob prihodu dol še enkrat Toma 🙂 …