240731 Slivnica P4133 15:46:39

Čez dan naj bi obrnilo na JZ po PP, po Aladinu nobenega vetra, vendar termično, nad 2000 pa S, SZ, sicer sončno ves dan. Jutranja sondaža je obupna (viglvagl do 1700, potem super). Nekako verjamem v Slivnico (ali Strmco), pa postaje ves dopoldan vztrajno kažejo SV, V smeri. Kljub temu (po posvetu 🙂 ) razpišem zbor za Slivnico ob 14.30 na Pumpi.

Mojco & Duleta naložim ob 14h na Vrhniki v LCja in dol (stoječe kolone na levi v smeri LJU…). Na Pumpi že čaka Dušan, malo kasneje pride še Jean in se naložita k nam.

Ko hodimo iz gozda na start, piha čez hrib SZ, po startu dol !! Lepo obnovljeni Dušanovi trakci kažejo vsak svojo smer, vročina morilska. Odločimo se, da malo počakamo in Jean, Dušan in Mojca poskušajo aktivirati postajo, pa ne gre… Medtem občasno res pihne tudi gor. Začnemo postavljati.

Jean prvi v luft, se zapelje bolj ven… in zacuri. Pa se potem v smeri Grahovega začne pobirati (sprva skrajno počasi) in je kmalu nad višino starta. Ob Mojčini in Dušanovi asistenci sem naslednji jaz.

Takoj po startu me dvigne in razmeče sem in tja, vendar takoj dobim pred kočo močna dviganja in brez pravega stebra/vrtenja ekspresno pobiram do 1800, ko nekako obtičim. Malo iščem sem in tja, zapeljati v smeri Borovnice pa ne upam s to višino (vidim višino 1700, kaže mi smer SZ, Z veter 15km/h), saj ne bi želel spet scuriti kot nekaj zadnjih poskusov z majhno višino v to smer).

Zato zapeljem v neki 0 malo na JV pobočje nad Martinjak (kjer se je prej pobral Jean), pa me kar začne požirati vedno hitreje… Kjerkoli iščem, mi gre dol najmanj z -2,5 in na koncu scurim v Žerovnico.

Zoranov let

Breščak Dušan : No coment [31.7.2024 19:49]

Dušana vidim vsega nizkega na pobočjih Slivnice… Ko pride Dule po mene z LCjem, pove, da je Mojca že pristala v Borovnici 🙂 !!!

Mojčin let

Zoran Gaborovič : Super, čestitke 👍👏 [31.7.2024 17:33]

Na Live pa tudi vidiva, da se je Dušan rešil in nižin Slivnice in je tudi že nad Rakitno !!

Na Pumpi mu hočeva rešiti njegov avto (saj greva preko Rakitne v Borovnico), pa ne najdeva ključa.

Ko prideva K’Dohtarju v Borovnico, pa tudi Dušan že pristane… doma.

Dušanov let

Komentar leta: Super dan.Sprva nikakor pobrat,sem že obupal in krenil pristati potem pa 1100 m steber na2000+.Nadaljevanje čista poezija predvsem jadranje nad domačo hišo in draženje prijatelja na poslu. [31.7.2024 17:08] Zoran Gaborovič : Bravo, kar domov 👍 [31.7.2024 17:34]

Ko sem že na poti v LJU, pa tudi Jean objavi svoj let…

Jeanov let

Jean Caffou: neki na tri jurije sem pa tja, zašvicu ful