240807 Vogel P4140 11:52:35

Popoldan naj bi bile možne plohe (po eni varianti na Gorenjskem celo že zjutraj), ampak tu v Bohinju je zjutraj šajba z nekaj meglicami po višini na sredini med jezerom in okoliškimi hribi. Janez in Stane že zgodaj opravita svoj (baje vsakodnevni) jutranji let (slalom med meglicami) in po njunem mnenju Vogel bo (tudi kasneje, ko se meglice dvignejo ali razpadejo. Meglice so se potem dvignile in zabasale planoto Vogla … in se potem še dvignile in razblinile.

Z gondolo ob 10.30 se z AMojco potegneva gor (+ še dva Avstrijca, ki med čakanjem sprašujeta o današnjih pogojih) in po sončenju na sedežnici sva nekaj čez 11h na startu.

Danes tu piha lepo gor po startu (mogoče na momente malo premalo 1-2/3-4 SV) Takoj postavimo. AMojca potegne prva naprej, pa prekine, saj na robu padalo kar ne prime. Še dvakrat tako, potem pa le ujame malo več vetra in odleti.

Mojčin let

Sam potegnem hrbtno in moram še kar vleči nazaj, da spravim padalo nad sebe in po obratu speljem. Potem pa še oba Avstrijca.

Prvo dviganje še pred Storečem, na Storeču naberem le slabih 200m v razmetanem stebru (? termika še ni formirana tako zgodaj, oziroma pač ne znam…), potem več ne najdem in se odpeljem direkt čez jezero na skale, kot je zadnjič svetoval Blaž. Tudi tu ne najdem nič, pa če se se ob redkih mehurčkih peljem bolj zunaj ali tesno na pobočju. V počasni curaži pripeljem do Vogarja kjer je le nekaj razmetane termike, ki je spet ne znam izkoristiti, zato podaljšam naprej (spodaj na vstopu v dolino Voje ravno pristaja vojaški helikopter) na Studor in ob njem najprej do vasi Studor in potem do Srednje vasi pred kučico, kjer začasno domujemo.

Zoranov let

Blaž Korošec : Vidim, da se pa Erzotov šola ne obnese najbolje v Bohinju 🤔 [7.8.2024 18:04]

Še preden pospravim, je z našo sosedo že zmenjeno, da me zapelje pod Vogel rešiti LCja. Pod Skalco poberemo še AMojco in do gondole. Na poti nazaj pa AMojca in soseda zagotovita najboljšo pico v Bohinju.

Potem pa v solo kolesarjenje okoli Bohinjskega jezera z vmesnim hlajenjem v jezeru in na koncu še nekaj modrovanja pod vročim soncem v senčki ob hladnem radlerju pri klubski kučici na pristanku (s tandemaši in lokalnimi padalci).