240808 Vogel P4141 13:56:24

Ker AMojca danes zaradi zemeljskih (in vodnih) obveznosti ne more (= noče) na letenje, se z LCjem sam zapeljem do klubske kučice na pristanek. Ker od ponedeljkovega ropa parkomata še niso vzpostavili delujočega parkirišča, so rampe dvignjene in temu primerno že 3 dni totalno zabasano (brezplačno) parkirišče. Kljub temu LCja porinem v neko strmino v gozd ob robu in se priključim modrovanju ob hišici.

Tandemska proizvodnja že od jutra dela na polno: en sektor vozi z Vogarja (kjer so bolj umirjene razmere), drugi z Vogla, kjer je ob 8h že nažigal V s sunki okoli 10… Močan V na Voglu počasi pada (mene seveda spet mika tja, ne v gnečo na Vogar) in okoli 11h je že 5-6/7-9 SV.

Ko se že hočem odpeljati sam pod gondolo, to omenim okolici in mladenka zraven pove, da tudi ona čaka padalska kolega iz Lesc, da gredo skupaj na Vogel in me povabi na prevoz. Mladenka, ki zadnje čase vedno več leta tod okoli, je Grmova Ana, eden od mladeničev pa je soimenjak našega Žana (Jeana) in ta Žan se kliče Jean Žvan 🙂 .

Ujamemo gondolo ob 11.30. Hkrati z nami vskočita v gondolo še Ambrož in Ciza s svojima trenutnima klientoma.

Na startu piha lepo gor, z občasnimi močnejšimi sunki, za startom pa nad Zadnjim Voglom hitro rastejo oblačne gmote, ki so vedno bolj temne. Ciza ves čas opozarja na zelo razgonjeno ozračje, ki je zlasti zahrbtno prav na pristanku pri Kramarju. Medtem, ko se pripravljamo solisti, odleti Ambrož s klientom in ga proti Storeču odlifta v višave (dokaj živahno…). Ciza odpelje svojega klienta bolj desno po grabnu pod pobočja Rodice in tu deluje dosti bolj umirjeno… in ta izbira se tudi meni zdi bolj modra (ura je okoli 13.30, sonce dela na max, termika je na max, V prbija sicer ne na max, ampak baze zadaj po mojem tudi dodajo svoje zauganje (ali pa nimam pojma, kaj se v tem Bohinjskem kotlu v resnici dogaja…).

Odleti Ana in jo proti Storeču odlifta v višave (do 2300); odleti drugi Lesčan, Žvanov Jean pa počaka mene. Ravno takrat pride Malina s potnico, ko so oblaki zadaj že pošteno črni (ampak Jean ves čas spremlja radarsko sliko in pravi, da ni še nikjer nič…).

Moj prvi dvig mi sesuje padalo v desno (hvala Jean za postavljanje), potem le speljem. Ne rinem v levo, ampak se držim sklepa, da sledim Cizi in me res ne lifta v višave, dobivam pa nekaj guncanja in vozim ves čas bolj ali manj na isti višini v smeri glavne doline proti Bohinjski Bistrici. Končno me začne spuščati, ko se zaletim v vedno močnejši V (dolinc ?) mestoma tudi le 10 naprej. Ko sem dovolj nizko, pa obrnem nazaj nad jezero in v močnem in razburkanem JV le zlezem do obale in pristanem malo naprej po liftu dol na prvo travi ob sprehajalni poti.

Zoranov let

Ana in Jean pristaneta po živahnem jadranju kar nekaj kasneje.

Anin let

Ana Grm : Dons pa eno na hitrco [8.8.2024 17:24]

Žanov let

Jean Žvan : Sm se spet knedlov bau😅 pa se mi ne zdi da za brezveze [8.8.2024 19:11]

Potem pa do klubske kučice na hladen radler in modrovanje, ki se nadaljuje s tam prisotnimi in pristajajočimi in prihajajočimi.

Za konec grem z Loopovci na Vogar, da odpeljem dol kombi za zadnje tandeme (vmes med vožnjo gor mi Ciza, po lastni izkušnji, razloži, da se polomljene medenice najbolje rehabilitirajo z aktivnostjo na supu 🙂 – ko bi to vedel pred štirimi leti…).

Ko pripeljem kombi dol, pa še Bauerjevega Klemna zapeljem pod Vogel po Malinov avto… in dan je rešen 🙂 🙂 .

Zvečer pa večurna ploha, za katero so vsi domačini zatrjevali, da je (kljub PP napovedi) ne bo…