240821 Grmada

Dopoldne še lepo, po poldnevu pa že začne nakuhavati. Najprej je ideja Zavrh ob 14.30 (Delux) in je vse že zakuhano, zato odpovem. Pa kasneje (ko se začne pucati), Delux skliče zbor za 16.30 Vrhnika, za Grmado. Potrdim in na Vrhniki vskočim v Elektrika skupaj s Štusejevim Lukom. Emil javi, da je že na startu, Jean prihaja gor.

Pri Balah se priključi še Mega in Elektrik nas potegne gor. Baze naraščajo, vedno bolj so temne, Emil in Jean visoko pod njimi (pa kar počasi proti vetru – V, JV).

Ko začnemo postavljati (no, v resnici le Delux), veter občasno pošteno prbije in drevje naokoli močno zašumi … in potem pride celo piš (od Loža sem, kjer kaže na ploho). Postaja pokaže sunke tudi 13, ves čas bolj z desne – JV. Delux neha s pripravo. Na start pripešači še Turšičev Miha.

Jean prvi obrne in se odpelje z vetrom (proti naslednjim črninam nad Strmco) in se 10 min kasneje javi iz Studena (ni mu bila več všeč vremenska situacija).

Jeanov let

Jean Caffou : brez variometra piskača, v tišini, zen [21.8.2024 19:16]

Nekaj minut kasneje se javi Emil (ki se je odpeljal malo v drugo smer, nazaj pa ni več šlo, kot si je želel…

Emilov let

Medtem pride na start Erzo z zemeljsko podporo in kao “presenečeno” sprašuje, zakaj še nismo v luftu… in se začne pripravljati. Veter se je vmes malo umiril (sunki padejo na 10, potem še na 8), le nekaj kapelj je padlo po nas, temne baze so se malo odpeljale nazaj… in zato se tudi Delux dokončno pripravi (zaradi JV bolj v levem delu travnika).

Nekaj čudnih dvigov in zapiranj padala ga umiri, da se prestavi v ozadje, potem pride v ospredje Erzo. Tudi on kar nekajkrat poskusi s sesutim padalom, dokler le ne uspe (dokaj atraktivno) odleteti (vse to pridno dokumentira Delux s svojo kamero – glej spodaj). Takoj ga začne liftati nad start… No, pa še Delux potegne in po nekaj manevriranja in klofanja in zapiranja, odleti za Erzom.

Oba dviguje in se komaj premikata naprej (0, 4,… km/h), občasno zgleda, kot da Erza rikverca. Potem potegne ušesa in ga končno začne spuščati…

Ostali prisotni poberemo robo in se z avti odpeljemo dol do Bal, kjer čaka Emil, Delux pa pospravlja malo naprej.

Borisov let

Erzo pa še kakšnih 100m dalje

Erzov let

Andrej Erznožnik : Nisem hotu tega, trikotnika, prisežem; odpelal sem se prot Lazam pa uletim v plohco, da sem res moral obrnit nazaj in mimogrede nabil Deluxa, kar se res redko zgodi! [21.8.2024 19:42]