240824 Slivnica P4152 13:55:05

Tudi danes Slivnica, čeprav je napovedanega malo več Z, kot včeraj (cca 2 m/s več = nekje 6m/s Z v povprečju + termika). Zato se dogovorimo za nekaj prej: 12.30 pri Pumpi.

Ko se vržem v gužvo pri Kozarjah, sporoči Erzo, da se bo ustavil na Vrhniki kjer se mu (ko se prebijem skozi zastoje) pridružim, pa še Hlišev Andrej vskoči pred odhodom.

Na Pumpi čakajo še Dušan, Jean, Emil in Mega. Dušan bi nas kar vse stlačil v svoj kombi, pa se prijavi še Franc, tako da moramo z dvemi avti gor. Na startu piha na pobočju šibko (tu je zavetrje), rob pa obliva močan Z in veter še narašča. Kmalu so sunki samo še okoli 10, z vmesnimi kratkimi omilitvami…

Čeprav je Erzo prvi pripravljen, odleti pred njim Hliš, pa Erzo in Jean, ki se borijo z vetrom proti Z po grebenu. Potem odleti še Franc in nekaj za njim še jaz, medtem ko Mega, Emil in Dušan čakajo kar še nekaj časa, da se vsaj malo umiri veter.

V začetku me lepo nabije gor ob razmetavanju, potem se malo navadim in rinem naprej po grebenu, kjer so prvi trije pobrali, medtem, ko Franc odpelje ven in zacuri do podna.

Rinem v veter, nekaj m naberem, pa spet izgubim… skratka, več kot pod 1200 ne znam nabrati, pa kjerkoli iščem. Kmalu imam tega guncanja in borbe z vetrom dovolj in se po 1/2h odpeljem na pristanek.

Zoranov let

V Grahovo in eventualno naprej me danes ni mikalo, čeprav sem na Live videl, da je Hliš danes pobiral prav tam, kot jaz včeraj. Pa tudi Emil je tam kar nekaj časa pojadral, preden je pristal.

Emilov let

Mega in Dušan sta pristala blizu Pumpe.

Dušanov let

Ko se dobimo, gremo gor v reševanje avtov, zraven pa se priklopi še Franc na popravca. Na poti dol z Emilovim avtom poberem lastnika v Grahovem. Potem pa s Pumpe dostavim Erzov avto na Vrhniko.

Erzo je končal v Trebnjem.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Mama sprejme vse in sami smo si krivi, če smo pozni, da je na startu 10, čisti Z. Sam za povrh, raztresen kakor sem, pustim gojzarje spod v Cerknc v avtu in sem že odločen odletet tud bus, ko se najde Franc Škerl starosta letenja s Krasa in star mornar in mi posodi svoje sandale na zaponko. Ne gre zares gor in Bloke prebrodim kar s 1500 in šele pred Vel. Laščami pridem pod zame prve baze in gor, nakar podpeljem tri naslednje baze, še visok in nič. Pol po Dobrepolju je pa itak brez baz in pridejo čez/ kot ponavadi, ko si na tleh. [24.8.2024 18:06]

Hliš v Ribnici.

Jean pa pri povratku nekaj pred Grahovim.

Jeanov let