240825 Strmca P4153 13:20:54

Danes je sredi dneva napovedan vetrni obrat iz JZ, Z smeri v SV, V. Sprva kaže, da bi lahko bil Zavrh kar dobra ideja (po obratu, preden naraste SV) in Erzo skliče zbor za 13h. Potem se pa veter kar noče obrniti in tisti obrat deluje vedno bolj sumljivo, medtem ko je Strmca zmeren JZ ves dopoldan (na Slivnici ves čas strogi Z, celo SZ). In se z Erzom hitro dogovoriva za takojšnjo Strmco. Še Dušan potrdi prihod.

Malo pred 13.30 se pri Balah naložijo v LCja Erzo in dve dekleti, ki bodo naša zemeljska podpora: Lučka kar prevzame krmilo LCja, da do starta svoje šoferske izkušnje dopolni še z avtomatiko in elektroniko in nas potegne na sam start (saj se mudi…), da začnemo lahko takoj postavljati.

Spodaj pri avtih se že vpenja Kurnikov Jurij, Dušan malo zamuja, pa nima veze, saj je tukaj tudi Ana, ki bo prevzela nadzor nad njegovim avtom.

Jurij sprva zacuri, pa se na V robu reši in celo naredi toplega dinga, ravno ko odleti Erzo. Dekleti pridno postavljata padala, Ana pa hkrati tudi fotka in filma dogajanje. Še Erzo naredi svojega toplega dinga,

Erzov 1.let

ko odletim jaz v drugem dvigu (veter je vmes uplaknil in prvi dvig se mi ni zdel dovolj zanesljiv in sem raje prekinil in počakal na več vetra).

Malo zaosmičarim in takoj naberem lepo nad start do 1000 in še malo sem in tja v rahli curaži. Na Petriču naberem do krav na vrhu in še enkrat čez start na sedlo. Še Erzo in Jurij sta ponovno v zraku in malo skupaj telovadimo eden mimo drugega, potem se mi zdi, da veter popušča in grem spet raje na Petriča, kjer naberem čez vrh.

Medtem Erzo in Jurij pocurita na pristanek spodaj.

Erzov 2.let

Kmalu se jima pridruži še Dušan.

Dušanov 1.let

Lučka se odpelje po njih z LCjem, medtem ko jaz vozim mimo Grmade in naprej nad travnike Planinskega polja, dokler gre.

Zoranov let

Ko pospravljam, je Lučka z ostalimi že nazaj na startu. Jurij gre domov, Erzo in Dušan postavita ponovno. Dušan je tudi v drugo kmalu na tleh.

Dušanov 2.let

Erzo pa, po začetnem curjenju, dobi dviganje v višave pod baze in se kmalu zapelje čez griče nazaj proti Grčarevcu.

Medtem sem že pospravil in se spravil v senco ob Unici, kjer čakam na LCja in si v neskončni vročini ogledujem bregove Unice. Vidim samo še hladno kopel in ustavim dekleti (ki sta že v Planini), da pri Balah vzameta še Erzov avto in prideta do mene, ker jaz bom ostal tukaj v vodi…

Kmalu sta oba avta na koncu travnikov, Erzo pa preko 2000 iznad Grčarevca vozi proti Uncu. Jasno je, da imata tudi dekleti še obilo časa, zato se vsi spravimo na obalo… in kmalu z Ano začofotava v ne ravno ledeno Unico (sigurno je imela več kot 16 st., kot je napovedoval Mega). Dovolj časa se hladiva v vodi, da hlad pride do kosti – nepopisna osvežitev (skoraj tak užitek, kot če bi bil zdajle na 2000 🙂 ). Lučka na bregu v senci čaka v pripravljenosti na Erzovo dokončno scurjenje in ko se to zgodi, se hitro odpelje po njega.

Erzo 3.let

Andrej Erznožnik : Dobra polovica Kos-Trstenjakove diagonale po kraških poljih, prvič tukaj na ta način v cu – stradi, konvergenci, na levi je že SV na desni še Z [25.8.2024 19:17]

Preostala pa se v miru pospraviva v LCja in na zborno mesto k Furmanu v Rakek na zaključno druženje.

Ko se poslovimo in odpeljemo vsak po svoje proti domu, pa Mojca (ki ni mogla z nami, ker je v času zbora ravno pripravljala štrudel) pove, da je štrudel še frišen in naj se oglasim.

Vmes je sicer Mojca skočila še na Zavrh in pohitela proti domu (da se štrudel ne bo prismodil 🙂 ).

Mojčin let z Zavrha

Ko se pripeljem v Malo Ligojno, pa nekaj za mano pride tudi Erzov avto 🙂 … in druženju ob štrudlu ni ne konca ne kraja 🙂 .