240826 Zavrh P4154 18:23:11

Obrnilo je včeraj na V, SV in danes naj bi v tem duhu ves dan močno pihalo v naših koncih. Nekateri poskušajo zjutraj na Zavrhu (preden pojača), drugi čakamo na pozno popoldne (ko bo, če bo, popustilo … če pa ne bo, bo pa vsaj brez termike).

Kar nekaj mencamo, čeprav veter že ob 15h začne upadati in končno Mojca skliče zbor za 17.15 (ob upoštevanju, da zaradi zastojev jaz rabim vsaj 1h iz LJU). V resnici rabim čez Barje 1.20h in na pristanku me pričakajo Mojca, Boris, Milan in … po neskončno časa še Pojetova Slavka, ki sem jo v teku dneva (z)vabil na Zavrh (če bo…). Hitro v LCja in gor.

Med potjo je čutiti rahel vetrič V smeri, na startu pa piha idealno (4/6 SV). Takoj postavimo in v luft: Boris, Zoran, Milanče, Slavka in Mojca.

Že v kotlu pred startom drži in celo rahlo dviguje, ko pa se naslonim na V pobočja Trebelnika gre tudi gor, tako da (po ne vem kolikih letih) grem čez vrh Trebelnika v dviganju. Kar nabiram in gre gor skoraj do 1000. Boris je šel naprej, pa zgubil in se vrnil pod mene na Trebelnik, vendar sem očitno jaz porabil vso termiko 😉 , saj nihče več ne pobere nad vrh. Milanče kar rine naprej do Javorča in okoli roba in ko obrne, obtiči na tleh.

Milanov let

Mojca in Slavka po nekaj jadranja pristaneta.

Mojčin let

Slavkin let

Z Borisom pa greva le do začetka Javorča in po obratu pririneva do pristanka.

Borisov let

Zoranov let

Prisotni se poslovimo, Boris pa me zapelje gor po LCja.