240831 Zavrh P4160 16:40:01

Danes podobno kot včeraj (SV, V…), z nekaj več termike in malo manj napovedanega generalnega vetra. Zato spet vidim(o) Zavrh… Damo si nekaj časa za premislek (Mojca, Milanče), medtem Erzo razpiše Slivnico, ki jo malo kasneje spremeni v Grmado, ko veter na Slivnici naraste čez 10 V.

Ob 14.00 pripeljem čez Barje pod Krimom (na AC enourni zastoji…) do Škorpijona, kjer že čakajo: Mojca, Dušan, Delux z Nikolino, Gabor in Uki. Zbašemo se v Dušanov kombi in gor. Nikolina bo za šoferja in gre z nami na start, da bo pomagala.

Piha zmerno gor, zato takoj začnemo postavljati (hvala Mojca). Mojca odleti prva, pa Delux in jaz in potem še ostali. Do Trebelnika me že dvigne nad rob in potem samo še iščem in vrtim in nabiram (nikjer naokoli ni nakuhano, zato sem v sebi nekako prepričan, da bi šel z vetrom proti JZ, če bo le dovolj višine…). Kmalu vrtiva sama z Deluxom (ostali so nizki in vozijo standardno po grebenu. Delux je hitro nad mano in nabira, meni malo pod 1800 zmanjka, malo zgubim in iščem ponovno naokoli, medtem ko se Delux v zanosu kar odpelje v smeri Planinskega polja.

Končno spet najdem nekaj dviganja, da popravim malo čez 1800 in se zapeljem za njim. Vidim ga, ko nabira ob Grmadi, medtem ko sem jaz nad Lazami že nevarno nizek. Kljub temu najdem neko razbutano dviganje nad Jakovico, da pririnem pod Grmado in se potem kar nekaj časa rešujem ob in nad njo.

Končno naberem dovolj nad start, da si upam zapeljati nazaj. Malo nad Petričem do Strmce in naprej ob Lipovcu in Špilniku nekje na višini vrhov (okoli 1000). Ob Lovrencu še držim višino in že razmišljam, kam bom šel pristati, pa se naslonim bolj na pobočje in dobim sprva slabo, potem pa vedno boljše dviganje. Vztrajam, saj lepo nabiram, pod mano pa se mi pridruži še Gabor (!? in Mojca ???). Nekje na 1500 se odpeljem ven nad ravnino v smeri Razdrtega direkt z vetrom v hrbet. Še kar dviguje in nad Predjamo sem nekaj čez 1800. Potem v počasnem spuščanju pridem zunaj, stran od Nanosa do Razdrtega na 1250.

Malo cincam: prepozen sem za nasloniti se na Nanos, saj sem že krepko mimo, dol v Vipavsko me ne mika in kar z vetrom grem še malo nad Primorsko AC. Zdi se mi, da bi do Dolenje vasi lahko prišel (imam +50 km/h), ampak nisem 100% prepričan in raje obrnem nazaj v veter in se v počasnem spuščanju v vedno močnejši kontra veter in na koncu po liftu dol (šoba na Razdrtem) spustim na travnik.

Zoranov let

Andrej Erznožnik : Bravo, sam da ste prišli nazaj [31.8.2024 22:29]

Malo za mano pristane ob meni še Gabor.

Gaborov let

Andrej Erznožnik : Bravo [31.8.2024 22:29]

Mojca je bila nekaj za nama in pristane blizu Hrašč.

Mojčin let

Janez Kocjan – JanKo. : Ooooopa! Korajžno! 😜 [31.8.2024 16:42] Damjan Čretnik : Ohoho [31.8.2024 0:45] Stane Bajt : Toooo, bravo Mojca.   [31.8.2024 22:07] Andrej Erznožnik : Bravo, na poti stare slave [31.8.2024 22:30]

Med pospravljanjem razmišljam o logistiki in kličem bližnje potencialne padalske rešitelje (ki so najbližje že na tleh) in potem Deluxa (ki je še visoko v zraku na Krasu pri Braniku), ko se nenadoma ustavi Deluxov Elektrik z Nikolino, ki nam sledi na LiveTrackingu 🙂 .

Mojca se s svoje lokacije odloči za štop proti Postojni in naprej, midva z Gaborom se spraviva v Elektrika in na Vipavsko AC proti Lijaku, saj Delux že navija na tamkašnjih pobočjih. Pa pri Kasarni pobere na 1900 (ko mi že čakamo na stari cesti spodaj) in se odpelje nazaj proti Tolminu. “Sledimo” mu naprej čez Novo Gorico in ob Soči do njegovega pristanka malo pred Tolminom.

Borisov let

Komentar leta: Sveže, lastovica je pokazala pred Krasom. [31.8.2024 22:26] Andrej Erznožnik : drugi ever z Zavrha v Tmin. Ti si edini živ. [31.8.2024 18:57] Urban Jernejčič : Bravo! [31.8.2024 20:54] Primož Kante : Sm te gledu k si šou mimo Vipave. [31.8.2024 21:30]

Malo zatem, ko pospravi, smo že pri njem in Boris prevzame krmilo in čez Idrijo in Logatec do Škorpijona, kjer se v temi poslovimo.

Uki je jadral okoli Zavrha, nabrav v višave in se zapeljal v popolnoma kontra smer, kot ostali… in pristal pri svoji zemeljski podpori v Črni vasi.

Ukijev let

Dušan pa se je držal bolj Zavrha z vmesnim skokom na ogled Rakitne in nazaj…

Dušanov let

Še vizualizacija nekaterih naših letov TUKAJ