240921 Zavrh P4170 17:29:14

Ker sem dopoldne še zmatran od vrnitve z enotedenskega dopusta, dopoldne sploh ne razmišljam o letenju, ko se nekateri že dogovarjajo za današnje akcije…

Ko pa se začne približevati poldne in je že ves dan prekrasen sonček s SV (in burjo na Primorskem) le začnem razmišljati o kakšnem bližnjem startu (ideja je tudi Grmada, pa me sploh ne mika spet na ravnokar prevoženo in zabasano AC), zato: Zavrh. Mojca je za (kasneje npr ob 14h), Milanče bi tudi šel, vendar pri usklajevanju do takrat šibek veter (3-4/5 SV) ravno začne jačati.

Tako prvi zbor ob 14h preskočimo in se dobimo malo čez 15h pri Škorpijonu, ravno ko pristaja Kurnikov Jurij po 3h letenja v višavah na skoraj 2000.

Jurijev let

Komentar leta: Lep, sončen Zavrh in samota – nepozabno! [21.9.2024 15:18] Ana Senegačnik Kurnik : Top👌 [21.9.2024 15:34] Tomo Pavlin : U kar visoko, a bi bilo za kam it? [21.9.2024 15:42] Jurij Kurnik : Če znaš in se ne obremenjuješ z logistiko, bi vsekakor bilo. [21.9.2024 16:49]

Na pristanku je tudi kar nekaj vetra bolj V smeri. Z Mojco se naloživa k zamujajočemu Milančetu in gor.

Na startu piha še kar lepo gor, z občasnimi V tendencami. Med postavljanjem pride še LIn. Mojca mi “seveda” postavi padalo, ko se bašem v zic, tako da sem pripravljen prvi in ko spet malo bolj pihne gor potegnem.

Padalo mi malo obrne v desno in bolj atraktivno odletim (sploh ne vem, da sem baje kar pošteno s kupolo podrajsal po vejah na desni ?!). Takoj me začne dvigovati in levo v kotel do Trebelnika, kjer sem že lepo nad grebenom. Sprva je kar močno in na trenutke sunkovito (termika in veter od Rakitne kar butne gor), nad 1000 pa se umiri. Zapeljem nazaj čez start do Antene in še malo naprej, potem pa nazaj nad Trebelnik, kjer vrtimo skupaj z Mojco in Linom (Milanče še kar čara na startu globoko spodaj).

Z 1100 se odpeljem naprej do Javorča v občasnem dvigovanju in tudi zgubljanju. Ko malo naprej proti Verdu obrnem pa se pomikam nazaj tudi samo 5km/h. Z gasom se prebijem okoli Javorča in vedno niže rinem nazaj (700). Končno spet zagrabi (malo bolj zunaj) in me spet dvigne nad greben in v dvigovanju potem do Trebelnika, kjer naberem še nad 1100 in še enkrat mimo Antene.

Ko obrnem, prideta sem visoka še Mojca in Lin, sam pa v dvigovanju do Trebelnika, kjer naberem nekaj čez 1300 in se odpeljem mimo Vrhnike najprej v smeri Ligojne, potem pa z višino nad 700 in hitrostjo 55 v Podlipsko skoraj do Podlipe.

Zoranov let

Še preden začnem pospravljati, že pokliče Mojca, da je na začetku Podlipske že dobila prevoz do doma po drugi avto 🙂 .

Mojčin let

Lin je toplandal in je tako samo-rešen.

Linov let

Mojca me naloži in na poti proti Vrhniki pod Hribi naloživa še Milančeta.

Milanov let

Milan Velkavrh : Manjka prvi del [21.9.2024 18:55]

Vsi več kot zadovoljni …

Mojca se poslovi v Borovnici, saj ima rešeno logistiko z obema avtoma, midva z Milančetom pa se zbaševa v LCja in gor po njegov avto in … razlaz.