241012 Grmada P4179 13:10:44

Danes malo slabši dan, pa še vedno lep dan z napovedanimi V vetrovi (in burjo) dopoldan in poznopopoldanskim preobratom preko J na JZ (v višinah pa ves čas Z, JZ). Eni sicer rinejo na Lijak, kamor pa se meni ne da (saj smo bili tam prejšnji teden, nazadnje pred “monsunom”) in verjamem, da Grmada danes še bo (čeprav ne tako lepa, kot včeraj). In skličem zbor (za somišljenike, ki se jim tudi ne da na Lijak…) za ob 12h pri Balah.

V LJU poberem AMojco in do Bal, kjer se zberemo: Mega, Dušan, Gabor, Milanče in midva, prihaja pa še Jean in Boris z Nikolino. Milanče in Dušan v LCja, Mega počaka ostale.

Na startu še vedno prekrasen razgled, vetra pa dosti manj, kot včeraj, občasno skoraj nič. Takoj začnemo postavljati. Pridruži se nam še 2.avto.

Prvi odleti (ob vsaj nekaj vetra gor) Jean. Za njim potegnem hrbtno še jaz in z mlahavim padalom vseeno posilim in … speljem. Jean je zavil desno in je nizek za robom, jaz zavijem levo (kjer je videti ujedo, ki vrti) in z nekaj butanja za trenutek obdržim višino, potem pa, kot da bi se zaletel v zid (kot da piha močan S izza levega roba). Rinem in rinem, pa gre samo še po liftu z guncanjem dol… Še malo v obupu sem in tja in na pristanek.

Zoranov let

Jean pristane na drugi strani Bal.

AMojca poskuša kar nekajkrat dvigniti padalo na startu in odleteti (saj je to že tretji njen obisk Grmade in v tretje bi – po dveh neuspelih predhodnih obiskih – moralo v tretje iti rado 🙂 ). Med poskusi pihne tudi že od zadaj. Razen Borisa ostali sploh ne poskušajo.

Boris le uspe izkoristiti trenutek nepazljivosti vetra in spelje… in pristane zraven mene.

Borisov let

Komentar leta: Lepo in prijetno letenje nad Planinskim morjem. [12.10.2024 13:34] Zoran Gaborovič : Bilo je ludo i nezaboravno … [12.10.2024 13:51]

Ostali pospravijo in se kmalu pripeljejo dol. Zgoraj sedaj piha večinoma že SZ (= od zadaj), na pristanku pa tudi S, SZ direkt od pokopališča proti Balam (kje je ta obrat iz V preko J na JZ ??).

Eni gremo domov, drugi pa še kam…

Leave a Reply