241013 Sv.Lovrenc pod Storžičem P4180 15:15:54

Danes je dejansko bolj gnil dan, kot je bil napovedan (veliko JZ čez vso SLO z izjemo Gorenjske, Z SLO pa naj bi bila vsa pokrita). Edino Brestovica se mi zdi, da bo za pojadrati, pa grda pokritost in možnost dežja odvračata.

V resnici ponekod na JZ celo rosi, ko gruntam(o), kam bi šli vsaj skočit… Tako se odpovem Rajkovemu vabilu na Brestovico (predaleč za tako nesigurnost – na koncu dneva se izkaže, da se je tam danes največ jadralo) in se raje dogovorim z Borisom za Sv.Lovrenc na Gorenjsko.

Pride z zemeljsko podporo na Britof, kjer se med čakanjem nanju dogovorim s Sandijem za “hiter” obisk. Ustavimo se pri njem, da mi doinštalira napihljivi protektor na moje tangice (Milče je naredil tako reklamo, da se tudi jaz temu nisem mogel upreti …) in nadaljujemo z LCjem pod Lovrenčka.

Pri Gajbici se zamenjava z Nikolino, da se privadi LCja na poti gor. Zaparkira nas pri peskokopu na koncu ceste in vsi trije peš (s palicami) po strmi poti gor do cerkvice. Nekaj obiskovalcev nas z zanimanjem spremlja, ko postavljamo (Nikolina je moj sekundant danes 🙂 ).

Ob prihodu je dihalo celo rahlo dol, med postavljanjem pa obrnilo na gor in tako ostalo, dokler ne potegnem hrbtno in po obratu kar lepo speljem. Boris pa malo za mano.

Nekajkrat mi malo popiska, generalno pa v popolnem curečem miru odcurim do Gajbice.

Zoranov let

Boris malo bolj izkoristi tista dviganja.

Borisov let

Še preden pospraviva, je Nikolina že pri naju.

Sem na poti gor govoril, da že vsaj 5 let nisem bil tukaj, doma pa ugotovim, da sem bil nazadnje tukaj z Milančetom točno na današnji dan pred 11.meseci 🙂 v podobnem močnem Z čez vso SLO, ki ga pa tukaj ni bio ne takrat, ne danes 🙂 .

Leave a Reply