PWC Brazil – Začetek je bil cel žur

V letošnjem letu je k.Iberija sprejela novo interno pravilo katerega baje ne pozna nobena druga letalska družba. Pravilo se glasi, da če vam je elektronsko letalsko karto preko spleta kupila neka druga oseba z svojo kreditno kartico, mora biti ta oseba navzoča skupaj z kreditno kartico ob dvigu karte.

Galerija


Ob 6 uri prideva s Prevkotom v Benetke na letališče Marko Polo. Karto ne moreva dvignit ker nama jo je kupil Igor Eržen. Letalo leti ob 7:55 tako, da on ne more prit v Benetke. Poklicat ne more, ne velja. Fax ne velja. Kakšna je rešitev? Je ni, razen, da kupite nove karte.. Ne, ne, nemogoče.. Ni logike.. Ja, to je novo pravilo, pokličite help desk.. Na k.iberijinem šalterju nama da številko k.iberijenega helpdeska. Greva na glavno informacijsko okence. Problem jim je znan, kličejo na okoli rešitve ni, razen, da kupimo novo karto.. A… ja, ja, sam mal počakite, da potegneva vsak svojih dodatnik 700 eur iz riti. Kličeva helpdesk cifra ne obstaja, dodava italjanski prefix, se nobeden ne javi.. Greva ponovno na k.iberijin šalter. Ja helpdesk prične delat ob 8:00.. Aaa, super! A tako, help desk prične delat ob 8 uri?! Potem se bova pa pogovarjala z vami. Plačala sva vam za 1400 eur pogovora, in se ne premakneva od tukaj dokler jih ne porabiva! Zahtevava pogovor z nadrejenim, ki večina časa govori le. Oprostite… Oprostite… Se ne da… Oprostite.. Lahko govoriva z vašim narejenim (nadrejenim od nadrejenega)… Ne.. Oprostite… Ne, nemogoče… Ok, kreditno kartico sva zgubila… Kupita novo karto. Aha, ok, kreditno kartico sva ukradla! Sedaj naju aretirajte. Aaaa…Aaaa…. Kakšna je logika tega pravila? Ali je sploh kakšna rešitev? Ne. Lahko le kupita novo karto. Ni pofukane variante, da bova letela z vami z novo karto. Na koncu smo pri tej glavni zastopnici za k.iberijo prišli do tega, da prestavljava karto na petek. Za to sva morala doplačati še vsak 128 eur. Ampak, vsaj prejšnjih 2×700 ne bo šlo k.iberiji za brezplačni Bencin, v kar sva bila že skoraj prepričana. V petek bo moral bit z nama Igor Eržen.

 

Zakluček je, 1400 eur 2 karti, doplačilo 160 eur za prestavitev leta, izguba časa in poraba dodatnega časa ter denarja tolk in tolk, izlet v Benetke neprecenljivo!
Od 9 ure pa tja do popoldneva smo si ogledovali prečudovite Benetke, nato pa smo odpujsali domov.

Leave a Reply