11.11.98 Zavrh

11.11.98 Zavrh
Dogajanje danes na Zavrhu bi še najbolje opisal z izjavo Erzota, ko je po štartu  kot z “liftom” poletel navzgor: “Visenje kot visenje, le hrib je drugam obrnjen.” Družbo mu je delal Boštjan.

12.11.98 Zavrh – Lijak
Slab veter na štartu in dovolj termike za jadranje kar sredi doline je bilo kot darilo sestradanim. KLV se je do sitega najadral. Sam pa sem doživel neizmerno termiko na Lijaku. Do 6 m/s in čez 1700 m, pa precej turbolence je dalo občutek, da je že pomlad. Tandem je kar poskakoval v striženju termičnih stebrov in splošnega SZ vetra, ki te je na tej višini kar porinil nad ravnino. Tudi nad ravnino je super “držalo”, dol pa sva morala, da mi potnik ne bi zmrznil.

Podobno oz. še hujše je bilo naslednji dan 13.11.98 PETEK. Vraževerni sploh ne bi šli letet. Na Lijaku je pihalo od zadaj tako močno, da je Boštjan na 1200 metrih nad pristankom, kamor ga je steber zanesel, tiščal proti vetru in štartu, ter pri tem izgubil 400 m.

14.11.98 Kovk
Na Kovku se je nabralo veliko padalcev in leteli smo brez težav, razen tistih, ki jim močnejši veter dela težave. Za tiste je bil primeren Lijak, kjer so razen nekaterih vsi “scurili”.

17.11.98 Zavrh
Kljub zelo šibkemu vetru jadranje 100 m nad hribom. (na Lijaku  v snežnih plohah).

18.11.98 Zavrh –
Sporočilo  Boštjana
Zdravo!

V sredo smo bili na Lijaku, vspodbudilo me je tvoje poročilo na internetu o krasnem jadranju na Lijaku  v torek. Verjetno ti je ľe kaj Primoľ povedal, sprehajali smo se od Škabrijela do Čavna.

Boštjan

Leave a Reply