120224 Buzet Zavoj P675 16:06:06

Nazaj gor proti Rakitovcu. Vmes opazujemo potencialni start Breg, ki je na pobočju desno.

Po kakšnem kilometru od križišča smo že na maloobmejnem prehodu Rakitovec. Prekinemo mir obeh policajev, ki dremata v svoji gajbici in ju prisilimo v zahtevno dejanost: izpolnjevanje obrazcev za prehod treh državljanov Slovenije. Medtem klepetamo in modrujemo, kako bo za leteti, opazujemo dva ali tri jadralce nad Zavojem, ki je lučaj stran in občasno spodbujamo oba policaja. Končno še zberemo pristojbino za administracijo (3*83centov=2,49€), ki jih predamo organoma in smo čez rampo. Še majhen zastoj na vstopno hrvaški strani, kjer budno oko hrvaške policajke preveri osebne dokumente in pravkar popisane obrazce in minutko kasneje parkiramo na Zavoju.

Hitro na start, da nadoknadimo zamujeno in v luft. Erzo in Mega takoj, jaz pa spet zaštrikam (dobesedno-štrikec se mi zaplete okoli kamere na čeladi in ne morem razvozlati, dokler ne snamem čelade), potem pa hrbtno (saj je veter primerno močan po startu gor) in po obratu sem že v luftu. Erzo in Mega sta me najprej čakala in lepo nabrala nad startom, zdaj pa že vozita proti Raspadalici. Jaz se najprej matram in ne najdem in ne najdem dviganja in že gruntam, da bom scuril, ko končno najdem in naberem nad greben. Potem pa sama uživancija naslednjo uro… Do Raspadalice in nazaj jadram in uživam v razgledu.

Erzo in Mega odpeljeta še desno od starta proti meji, nato pa se Mega odpelje nad pristanek in toplanda, Erzo pa precej potone proti dolini (je hotel mimogrede še pristati na Jačemici in pospraviti še en nov start) in gre v pristanek na travnikih S od Buzeta pod Kukom.  Odpeljem se ven nad dolino in kar drži. Le počasi zgubljam višino in končno pristanem zraven Erza.

Zoranov filmček

Erzov filmček

Zoranov let

Razglabljava, kako čim hitreje priti na naslednji start, saj je že 16h. Ko pospraviva in je Mega pri naju, je že določen cilj no.4: Breg nad Movražem.