120309 Gozd P691 17:01:45

Prvi pokliče Boris, ki je za akcijo že ob 12h (ob 13.45 že dogovorjen z Lukcem pod Gozdom). Jaz mam gužvo in še ne vem, če bi mi zneslo tako hitro. Erzu ni preveč, sploh pa ne zgodaj, Mega je za okoli 14h, Mateja pa se tudi lahko aktivira ob 14h in to mi ustreza.

Ob 14h v BTC. Pri britofu ob 14.15. Tam je že Borisov avto iz prejšnje primopredaje (prometen ratal tale britof…). Prisede Mega, Erzo štrajka in gasa na Gozd. Glavni so že odleteli in start skoraj sameva (Jure grablja naokoli, pa še dva odletajoča). Tisti, ki so v zraku, so visoko…

Postavimo:  Mega, Mateja in jaz. Mega takoj nabere (kako mu to vedna rata 🙂 ), Mateja se bori na levi, jaz pa se komaj privlečem nad start po že pričakovani skoraj 100% curaži. Ko uspem do prednje joške tu vrtim in ko sem enkrat preveč proti Kriški, me klofne in splakne dol, da sem bil 99%, da bom zagnezdil. Ko že tonem v kanalu med joško in Tovstim (nad Svarjim) s 13km/h naprej, me le zagrabi in se privlečem nazaj na joško. Še malo sem in tja in naberem do 1100, se premaknem proti Tovstemu in tam malo nabiram. Mateja je po težki borbi tudi lepo nabrala do Kriške in je nad mano in mi zgine (okoli Tovstega za rob), jaz pa ne morem nabrati in imam počasi že dosti. Odpeljem se nazaj proti Gozdu, pa dobim bolj zunaj pred planoto nepričakovano čudovit steber (gori se delajo krasne bazice), ki me dvigne na 1850 !  Odpeljem se daleč zunaj v smeri Zaplate, pa nekje nad Sv.Lovrencem (700m višje) obrnem, ker rata veter zelo močan. Odpeljem se nazaj daleč ven, levo od Golnika (občasno še vedno dvigne), potem pa počasi dol v zelo močnem nasprotnem vetru (proti vetru občasno 8, z vetrom tudi 52). Končno pristanem zraven Mateje in Mega, ki sta že pospravila.

Zoranov let

 

Mateja gre po avto, medtem ko pospravljam, potem pa poberemo še Borisa (ki je tudi pristal malo pred mano) in pičimo na tople napitke k Dežmanu in na britof  – razlaz. Nepričakovano dober konec po tako klavrnem začetku.

1 comment

Leave a Reply