120312 Lijak P692 16:43:58

Boris pošlje SMS obvestilo: 12h Logatec, smer Lijak. Prestavim za pol ure kasneje in skoordiniram še Erza in Mega. Poberem Erza n Vrhniki, prestopiva k Špeli in Borisu na mitnici v Logatcu in z Megom od Unca pičimo na Lijak.

Okoli 13.30 smo na startu, kjer Valič ekipa pripravlja snemalno akcijo Rookov v letu. To, da prbija kot v najhujši pomladni termiki (Kovk 5/10, Lijak 5/9 JZ) jih nič ne moti. Poštartajo in se v formaciji vozijo sem in tja in snemajo… mi pa čakamo. Megu je kmalu zadosti in postavi in odleti po liftu navzgor. Tisti, ki so v luftu, bolj ali manj visijo kot salame v smeri vetra in ekspresno divjajo v nasprotni smeri, ne da bi se kaj preveč trudili z nabiranjem in vrtenjem (vsaj tako zgleda). Ostali se še sončimo kakšne pol ure, potem pa je zadosti Erzu, ki raztegne in počaka, da bučanje okoliške hoste malo poneha – in odleti – po liftu navzgor. Ker res kaže, da je malo zmanjšalo nabijanje, začneva postavljati tudi Boris in jaz (pa še Cimerman in še kakšen od redkih padalcev danes tukaj). Boris se vrže v pedagoško instruktorsko debato z Istokom in meni svetuje, naj še malo počakam.

Ko odleti on (po liftu navzgor), tudi jaz postavim zidek (Špela in Istok mi ga malo držita, da me ne odnese po štartu gor) in odletim – po liftu navzgor. Hitro dvigne do 900m in čutiti je močan Z, čeprav je stabilno in nič razrukano. Vozkam se sem in tja in ves čas nekako čakam, kdaj bo prbilo, pa nič. Sem nad višino grebena, bolj zunaj, kot pri grebenu. Ko Erzo prileti od Danijela in nabere, se jez odpeljem spet ven (pozitivna kritika takoj sledi – Erzo: zakaj si iščem svoj steber, namesto, da posnemam druge), on pa skupaj z Deluxom proti Čavnu. Odločim se, da bom po eni uri dol na tleh (Mega je vmes že pristal) in tako počasi (lepo drži in še daleč proti pristanku poberem 200m v močno zanesenem stebru) pristanem tudi jaz.

Zoranov let

Pospravimo, si malo pogledamo posnetke Valičev (super !!) in odšibamo proti Ajdovščini po Borisa in Erza. Z Megom naju Špela skipa pred Pivnico, da rešijo logistično transportne probleme vseh, ki so scurili v Lokavcu (še dva Belgijca). Ob pici in pijači počakava najprej Erza, potem pa še Špelo in Borisa. Ker se že mudi (meni) kmalu smer LJ.

Še Erzov dodatek:

Ko scurita v Lokavcu (na šolskem terenu), se zgodi nekaj nepojmljivega:  Boris predlaga, da gresta peš na vrh šolskega terena in odletita še en nov štart- Šolski teren Lokavec. In se tudi odpravi navzgor, tako da Erzu ne preostane drugega, kot da mu sledi (in tako imata še en nov start – če bo seveda instrument to potrdil… 🙂 )

Pa še Borisove fotke/olc/index.php/forum/gallery/805528

3 komentarji

    1. Ja, eni so tud prej štartal… Direkt v luft z liftom gor. Pa lift je delal ves čas… Pa bučanje vetra naokoli ni vzpodbujalo… tudi nekaterih najbolj pogumnih ne…

Leave a Reply