120315 Ambrož Zg.poseka P697 16:23:09

Napoved je lepa (kot vsak dan zadnje mesece). Prva je interes danes pokazala Manca, ki se je že zjutraj prijavila za akcijo. Erzo že ob 10h pritisne, da je nujno treba nekam iti (ker je končal svoje delo in ima že čas 🙂 ), saj danes pa bo tisti dan… Jaz pa še imam delo in še ne morem in ne verjamem čisto v ta dan. Erzo sicer nekaj menca, ampak jasno mi je, da je odločen za Goljak (Kraševci čakajo…), in da bi rad šel čim prej. Pa mu zaželim lep let, pa sva zmenjena… Damjan se lahko sprosti okoli 13.30, Manca enako, Mega ne more pred 15h, pa smo spet zmenjeni (Slivnica ali Grmada, srečanje Vrhnika 13.45).

Ko se že peljem iz Ljubljane, pokličem Slivnico (ki ne dela že nekaj dni) in zvem: S 4/6,6. Skoraj hkrati pokliče Mega in pove, da je Emil ravnokar na Slivnici aktiviral postajo in da res piha S. Takoj prekličemo planirano varianto in se usmerimo na Krvavec. Damjan me pobere na britofu in na pristanek in čez nekaj časa sta tam tudi Manca in Boris (ki ni dobil svojega Rooka). Malo gruntamo, če gremo na vrh, pa nas vztrajni SZ 3/6 ves dopoldan odvrne od tega in Damjan že tišči gas na Ambroža (kasneje nam Gvido pokaže, da smo naredili napako: na vrhu je pihal idealen JZ 4m/s, kot le redkokdaj in jadral je celo do Kalškega, dobro uro vsega skupaj…).

Na startu smo najprej sami (27.9.2011 – 5,5 mesecev, kar sem bil nazadnje tu) in se začnemo počasi pripravljati, potem pa začnejo vedno bolj na gosto kapljati padalci (individualci, pa tečajniki…). Odleti Damjan (malo nihajoče),

evo Damjanov (in Sašin) start http://www.youtube.com/watch?v=k-6sdi2SOSM by Delux

pa Manca, jaz in na koncu še Boris. V zraku smo ravno na nivoju inverzije in se ne da kaj posebnega nabrati nad Grajcem. Pod Ambrožem (vasjo) dobim nekaj dviganja (Boris malo za mano to bistveno bolje izkoristi in je že nekje tam zgoraj), potem pa nad Grajca, kjer že scurim na nivo ceste, ko dobim na Z robu dviganje in počasi navijem nazaj na 1000 m. Potem pa še malo cikacaka na pristanek (ki je ves posran od gnoja) in pristanem na spodnjem travniku, kjer so ostali trije že pristali in pospravili.

Zoranov let

Borisove fotke: /olc/index.php/forum/gallery/806610

Manca gre še enkrat (pridno vadi starte ob Borisovi pedagoški podpori…), jaz pa čakam in medtem klepetam z Guidom. Ko pristane Manca drugič, gremo vsi štirje še na prehranjevalno zaključno druženje k Tonaču.

4 komentarji

  1. Hvala vsem,da sm bla edina priviligirana za vnovičn štart!
    Pravtako za psihično po-moč štarta….HVALA!

Leave a Reply