120320 Škofje-Cerkno P702 15:30:56

Danes spet lep dan in sonček in ne premočan, ampak malo čuden veter, ki bo čez dan obračal. Gori Z, doli (na 750) rahla burjica in V. Erzo pokliče kam in nekaj cincam, ker nimam cilja, ampak ob naslednjem klicu je jasno: Cerkno bo super.

Pri BJ se zbašejo k meni Erzo in Mega in Boris In Luka Slak in čez 50 min smo na startu Škofje (ne Škofje 2, ki je gor na griču, ker danes piha skoraj v pravi smeri).

Začnemo postavljati (jaz še poflikam luknje, ki jih je dodatno našla Mateja), pa pridejo še domačini Jože (Reven) in Aljoša (Ferčak). Postavijo in odletijo in – scurijo ko muceki. Pa štarta Erzo (ki ves čas ponavlja, če bi še mogoče malo počakali – pol pa nič ne čaka), pa Mega in še Luka in začnejo nabirati. Pa pride še en avto domačinov in dva odstartata in se mi zdi, da eden scuri, drugi pa kar drajsa okoli starta.

Pa startam jaz in lepo odletim čez mizasti strm rob starta Škofje (1) in …. scurim ko mucek: -3,8 dol skoraj do Cerknega, že gledam, kje bi zasilno pristal, ko se nikjer ne da pristati, pa me čudežno pridrži in se odpeljem do pristanka pri Petrolovi pumpi (ki je v resnici ni več 🙂 ). 7.30 minut…

 

Zoranov let

Pospravim in grem do Jožeta, ki v kombiju čaka (name ?,  ker vsi drugi so imeli šoferje…). In me odpelje gor. In na ravnini na vrhu zagnjuri v blato in obtičiva v dreku. Grem peš do mojega avta in z LC nazaj do njega, da ga povlečem iz dreka. Potem pa dol, do konca kolovoza.

Erzo je že na vezi. Pristal nekaj pred Škofjo Loko, Mega je v Loki, Delux na poti proti Loki, edino Luka je še neznano kje, ampak v smeri proti Loki. Zato na kolovozu na Levo in v Hotavlje in v Poljansko dolino. V Poljanah že čaka Erzo z še enim potencialnim startom (pa še šofer je že zraven). Gor na Gabrsko goro, kjer pa piha dol in enako tudi na rezervnem (Erzotovem) startu 100 vm niže. Torej nič danes z drugim štartom (samo en novnov) in v Loko po ostale tri. Na postaji jih pobereva in pičimo punim gasom na Vrhniko.

Borisove fotke: /olc/index.php/forum/gallery/809474

Bravo naši (…jajcarji !! ). Pa jaz sem tud letel (7.30 minut).

2 komentarja

Leave a Reply