120417 Zavrh P717 15:47:35

Danes je lepo vreme. Veter podoben kot včeraj – močan V. Zjutraj pokličem Erza, ki pove, da je “urednik” že zagnal paniko in da moramo na Zavrh čim prej. Kljub temu določimo 13h za srečanje.

Ko se dobimo na šodru ob 13h, glavnega pobudnika – “urednika” ne bo, ker je baje premočno. Tako smo standarda ekipa: Erzo, Mega, Boris in jaz. Do Škorpijona in na vrh (obvoz zaradi asaltiranja – nazaj v Borovnico in naokoli do Zavrha). Tu polaga redko drevje okoli kmetije in padala pustimo kar v avtu za ogled na robu. Malo modrujemo kaj bi, če bi in kako bo, če bo in ko kaže, da se je “malo umirilo” Boris da pobudo, da gremo na start. Med potjo na start bučijo gozdovi domači in na startu lepo poležemo in se sončimo. In naprej modrujemo. Da sploh ni močno in da smo pusiji in v kakšnem vse smo že startali, danes pa nekaj cincamo.

Po kakšni uri (ko ni bilo bistvene spremembe) se Boris začne pripravljati in ostali mu sledimo. Malo postavlja padalo in odleti. Naravnost ven in v desno in ga kar dvigne in precej ustavlja. Ko obrne rahlo v levo, ga odnaša močno v levo in lepo počasi dviguje (precej zunaj) in občasno kar strese (kljub njegovemu obvestilu, da je v redu). Postaviva z Erzom (ob pomoči Mega). Odleti Erzo (podobna zgodba kot Boris) in malo za njim še jaz.

Ven mi gre lepo, zanaša me v levo in ker precej ruka in mi občasno veter obrne padalo kamor se njemu zdi, ne pa kamor bi ga jaz rad, grem raje bolj stran od pobočja. Tu začnem zgubljati, pa mi Erzo svetuje, naj grem bliže grebenu, ker bom scuril. In grem bliže in dobim res nekaj živahnega dviganja. Ko obrnem proti vetru, imam hitrost 3 (ne vem ali naprej ali nazaj), pa trenutek za tem 15, pa spet 5 in tako naprej in temu primerno me gunca. Ker mi to guncanje ni preveč všeč (zavrteti pa si v takem vetru ne upam), obrnem z vetrom in me s 55 odnese proti Bistri (daleč zunaj, stran od grebena). Obrnem in optimistično pričakujem, da bom pristal pri Škorpijonu, kjer je Erzov avto, pa gre po liftu dol in pristanem v res močnem vetru še tik nad tlemi sredi travnika, kakšen km od Škorpijona.

Zoranov let

Ko pospravljam, pristane malo naprej tudi Boris, Erzo in Mega pa odletita proti Vrhniki.

Evo Borisove fotke; /olc/index.php/forum/gallery/818640

Z Borisom gor po moj avto in do šodra, potem pa v Mantovo na kremšnite. Medtem Mateja in Mare javljata, da sta na Gozdu (upam, da bomo njuno zgodbico kmalu prebrali 🙂  )