120420 Erzova Belovka

Skozi Novo vas (zibelko slovenskega jadralnega letalstva 🙂 ) do Studenca in po kolovozu na vrh Belovke. Iščemo najbolj primeren start in Erzo je že odločen. Čeprav je na vrhu lep travnik (s približno tako kritičnim zaključkom kot na Kresniškem vrhu), se Erzo odloči za šavje malo niže. Vrnemo se nazaj tja in še predno ustavim, Erzo že vleče padalo ven. Pomagamo mu postaviti (samo dvignil ga bo… 🙂 ).

Šavje se mi zdi res kritično, ampak Erzo lepo hrbtno dvigne padalo na mestu (veter je točno v pravi smeri in ravno prav močan), se obrne, ga lepo drži nad sabo, ga obremeni in rahlo zategne in že je v zraku, tik nad šavjem. Za trenutek kaže, da ga bo zaneslo v veje desno, ampak se lepo odpelje malo ven, tu pa ga dvigne kot po liftu in potem jadra in jadra in jadra… Pa še kar jadra.

Bližajoča se nevihta (ki me je poleg šavja še dodatno zadržala), se je razblinila in do nas pride samo nekaj kapljic, res pa, da se pooblači do grdo črnih oblakov. Erzo pa jadra sem in tja in se nam smeji 30m nad nami. Vedno bolj cincam in ko je nad nami že res črno, sem tudi jaz čisto prepričan, da grem z avtom dol. In gremo (Erzo pa še kar jadra…).

Ko zapeljemo s kolovoza na cesto, se pred nas postavi razkurjeni “domačin”, ki začne vpiti z jugo naglasom, da nas bo postrelil, ker se vozimo po privatnem svetu… in tako neokusno naprej… 🙁 .

Ko zapeljemo proti travniku za pristanek, že kaplja in Erzo mora kar držati ušesa, da mu uspe zbiti višino v močnem dviganju in končno pristane zraven nas.

Erzov let

Druženje pri Šiptarjih na kremšnitah v Cerknici je lep zaključek današnje avanture (Erza samo malo zmoti, da je Ščuka letel skoraj 2 uri na Brestovici na Krasu … in da je bila čisto na koncu cesta na Vrhniki suha…) 🙂

Erzov komentar:

BELOVKA – PRVENSTVENI  : vrnitev na Bloke v zibelko ALI ko pridemo gor preseneti (A) močan veter, na Piškovcu maloprej pa štartali v slab isti, hrbtni veter ali nulo, (B) da je skoraj nemogoče odletet čez drevje. Toda kombinacija je rešljiva – vsaj dvignit moram padalo in ko ga lepo dvignem in me hoče že kar dvigniti ga še prbremzam in me vzame čez!