120517 Zavrh P731 18:04:38

 

Prvi dan iz bolnice imam grozno gužvo v službi in začnem klicati šele okoli 11h. Erzo je že v akciji: z Borisom in drugimi že na poti na Žusem. Mega je danes out, Mateja in Damjan tudi, Manca ZA. Še zadnje nujne stvari rešujem ob 14h, ko Manca že priganja. Pod Ambrotom sva ob 15h in zgleda kar OK, za razliko od podatkov, ki pravijo drugače: gori močan S nad vso SLO, na Ambrožu meša od V do Z, na Gozdu piha 3/6 SZ (!), na vrhu Krvavca malo SZ pa malo V…

Greva do Ambrožarja in tu je tudi lokalno čudno: lepe bazice na nebu, ki kar mirujejo (?), zgornja klobasa v 5 min. zamenja smer iz Z na močan V, spodnja pri postaji pa kaže močan Z (!). Sandija po telefonu zanima, kako je zadeva primerna za tečaj, pa pride še Konrad in tudi zmajuje z glavo, pol gre pa na pir k Ambrožarju, da bo vidu, kako se bo situacija razvijala. Zadeva pa se ne razvije, ampak zavije v obliki nenadnega vrtinca (dust devilček, kot takrat na Slivnici), ki pomete po parkirišču ob močnem vršanju okoliškega gozda.  To meni zadošča. Po par minutah se poslovi Konrad (gre v dolino), midva z Manco pa na Zavrh…

Med potjo pokličeva Ukija, ki ravno prihaja na start in javlja, da zgleda zelo obetavno. Čez slabo uro sva na Vrhniki (vsak s svojim avtom). Po postaji Uki javi, da je v zraku super, da je čez 1500 in kar drži. Presedem k Manci, na vrh in s kramo na start. Tu komaj kaj piha, občasno kratek močnejši sunek (1,2/2,6 izmerjeno z mojim novim darilnim vetromerom !!! 🙂 ),  je pa smer vetra idealna. Manca se odloči, da ne bo letela in mi pomaga postaviti padalo.

Počakam, da eden od sunkov malo poneha in potegnem. Na mestu stopim v zrak in malo me celo dvigne takoj po startu. Zunaj mi rahlo piska gor in zavijem naprej desno, pa neha, obrnem levo in dobim rahlo dviganje. Zavrtim proti slemenu na levi in v nekaj obratih sem nad grebenom. Že mislim, da bom super nadaljeval in pobral, ko se dviganje neha in ko iščem na istem mestu kot prej, ni tu nič več. Samo še tonem, malo vijugam, in na koncu pristanem pri Škorpijonu.

Zoranov let

Sem pa danes letel 🙂 in bilo je krasno mirno in uživaško (sploh po 1 tednu zaprtega oddelka – končno spet na odprtem 🙂  ). Ko pospravim, je Uki še vedno na 2000 tam nekje nad Sv.Ano (že več kot 2 uri v zraku !!)  in sploh ne gre dol 🙁  .