120529 Zabočevo P737 15:57:30

Zjutraj operacija zobovja in prepričan sem, da danes ne bom letel. Pa vseeno podrezam, kakšni so kaj plani. Erzo je v gužvi, Mega je za kasneje, Manca pa bi že kar kmalu šla. Preseneti Damjan, ki lahko nepričakovano gre takoj (okoli 13h) in to tudi uresniči. Vsi imamo za realni današnji cilj Slivnico in Damjan bo šel malo prej – peš na vrh.

Z Manco se dobiva malo pred 14.30 na Vrhniki, tu je tudi Mirko, Erzo pospešeno prihaja s terena, Mega že tudi starta – pa dobimo obvestilo z vrha Slivnice (postaja ter Jani in Darja Hrovat), da je veter obrnil na SZ :-). Sprememba plana: Zabočevo. Odpeljemo se v Borovnico, Mega z Emilom pa tudi že prihajata čez hribe. Ker se obiramo na pumpi, je Erzo na pristanku pred nami. Hitro se vsi zložimo v LCja in gor na start.

Ko začne Erzo postavljati, prideta še Mega in Emil. Piha lepo gor, Erzo potegne, odleti in takoj ob pobočju na levi navije. Drugi postavljam jaz. Erzo pove, da je v smeri LJ dež. Potegnem in lepo odletim in tudi jaz na levi začnem lepo vijugati. Ampak izza Krima prihajajo res grdi, temni oblaki. Na slemenu lepo drži in malo tudi naberem, čeprav se tega ne veselim preveč, ker mi prihajajoča situacija ni všeč. Erzo pove, da je na 2400 nad Rakitno “na robu oblačnega sistema” in šiba proti Blokam. Po postaji se oglasi še Uki in javi, da pri njem v Lazah že dežuje in naj bomo previdni. Vidim, da na startu nekdo postavlja, pa takoj po tej informaciji tudi začne pospravljati (Mirko). Pri Borovnici je res že zavesa in tudi meni se zdi, da je bolje iti na tla. Ko me še Mega po postaji natuli naj čim prej potegnem ušesa in grem dol, to tudi naredim. Najprej manjša, pa še vedno vleče gor. Pa jih še bolj potegnem in se usmerim naprej proti Planini. Šele, ko sem za pobočjem, začne iti lepo dol med vedno debelejšimi kapljami. Pristanem tik predno začne ulivati in se komaj pravočasno skrijem z nabranim padalom v nedograjeno hišo ob pristanku, kjer ga pospravim.

Zoranov let

Ostali so že pri meni in začnemo modrovati. Manca upa, da bo kmalu nehalo in bomo še leteli, ostali so bolj skeptični. Zvemo, da je Erzo pristal v Sodražici.

Erzov let

 

Andrej Erznožnik : “oblačni sistemi” so me dvignili previsoko; smo se v klubu zmenil, da gre vsak 1x: Mega v nedeljo, Emil včeraj, jaz pa danes. Štop preden je padal zložen, naslednji bi me peljal že do Kalc, če me ne bi prevzel Damjan. Doma bi bil prej kot Mega, ki ni štartal, če ne bi bilo zastoja na ac. [29.05.2012 18:47]

Damjan javi s Slivnice, da je odletel le Jani Hrovat, on pa gre z Darjo dol, ker že dežuje. Še malo klepetamo, potem pa brez pijače in kremšnit odidemo vsak na svoj konec (malo so me pa zobje že začeli boleti 🙂 ).