120613 Slivnica – Erzo

Zaradi slabega vremena zadnjih dni, je kriza že huda in danes Erzo ne zdrži in pokliče že zgodaj, da je treba izkoristiti trenutke, ki so še, preden bodo spet nevihte.

Slivnica. Lep JZ. Erzo prisede na izvozu Logatec, gasa na pumpo v Cerknici in tu morava počakati na Mega, ki je malo zakasnil iz Logatca. Erzo gleda oblake, ki se zbirajo in naju preklinja. Če bi ne čakal mene in sedaj še Mega, bi bil že na startu in letel. Tako pa je vedno bolj vprašljivo.

Mega pride in gasa na vrh. Na startu je še sonček, bazice pa so niske in že lepo nakuhane. Karfijole. Mega gleda in ugotovi, da mu res ni treba v takem  in da definitivno ne gre in ne bo sonda. Malo modrujemo in se gledamo Pilatusa, ki v okviru vaj (a mogoče nad Cerkniškim jezerom !?) odmetavata avionske vabe na S strani Javornika ! Oblaki se vedno bolj nabirajo, Erzova potreba je prehuda in razgrne padalo, da bo malo dvigoval, saj veter je OK. Pa potegne in seveda odleti.

Najprej gre normalno gor, potem pa bolj pospešeno in potegne ušesa. Pa gre še vedno gor. Pa jih še malo bolj potegne. Ko pride bolj ven, se končno dviganje umiri in začne malo zgubljati višino. Zavije na levo proti Grahovemu, kjer je še sonce. Desno je že  se zaprto in ze zlagajo temni oblaki. Na Javorniku že vliva. Erza še enkrat močno dvignekljub ušesom, potem pa le začne iti proti tlom in kar z ušesi vijuga proti predvidenemu pristanku. Jaz sem za trenutek še mislil, da bi postavil, pa me bližajoča zavesa dežja dokončno odvrne.

Ko neseva z Megom kramo proti avtu, se ulije.

V Cerknici naju že čaka Erzo. Malo sedemo v bife in spet posije sonček. Ampak nad Slivnico je črno in predlagam, da gremo na Strmco.

Ko pridemo na start, kar močno nažiga JZ in še ni vse pokrito. Erzu ni treba, ker je zadovoljen, tudi Mega nima nobene želje, ko gleda hitre oblake, meni pa je kar premočno. Vmes še šibajo Migi in na konciu še dva naša Pilatusa, kar nas še dodatno odvrača. Naenkrat veter popolnoma obrne in udari po hribu dol. Ko se peljemo proti Uncu mimo starega gradu, se odpre nebo in ulije kot iz škafa. Na poti na izvoz Logatec pa se vsuje še toča, tako, da kar malo čakava pod drevesi, dokler se zadeva malo ne poleže. Ampak vsaj Erzo je pa le letel 🙂