120725 Ulovka P784 11:31:46

Včerajšnje neuspešno čakanje na Primožu in popoldanska ploha danes spodbudita čimprejšnjo akcijo. Vreme je zjutraj kilavo, abstinenčna kriza je huda in Erzo pokliče ob 10h, da se pejmo raje hitro kam dol vreč, sicer bomo najbrž spet izviseli. Ulovka…

Takoj se spokam v avto in gasa Vrhnika. Na križišču v Podlipski dolini se dobiva, Delux se bo priključil na Ulovki. Roba v LC in gor. Na kolovozu se naloži še Boris in po kolovozu do konca.

Ko pridemo na start, je tu vse na frišno posrano, krave, ki tacajo okoli pa so zelo neaktivne (jedalno, sralno so še preveč), saj je trava kar visoka in sploh nepožrta. Skratka start je popolnoma neurejen, poleg tega pa ni še nobenega vetra (ki nažiga 4/8 SZ na Krimu). Erzo se gre pastirja in krave odžene malo stran, ampak ko postavljamo pridejo spet bliže in začnejo ovirati naše aktivnosti. Boris danes čevlje ima (včeraj jih je namreč pozabil in je bil na štartu v copatih – kar je sicer običajno, ampak odleti pa vedno po standardih – v čevljih 🙂 ), je pa pozabil karabine za sedež. Še dobro, da imam jaz več kompletov opreme v avtu: hitro odšibava po moje tangice. Ko sva nazaj, Erzo ravno odleti. Jaz prevzamem vlogo pastirja, vržem nekaj kamnov bližnjim kravam v glavo in zatulim in imava mir, da postaviva do konca.

Ko potegnem in odletim, krave ponorijo in v stampedu oddirjajo po hribu dol. Boris je takoj za mano. Ob pobočju desno, vario malo zajamra, ampak premalo, da bi šel čez Koren proti Vrhniki, zato zavijem proti Podlipski dolini in pristanem malo za Deluxom na travniku pri križišču, kjer je Erzov avto.

Zoranov let

Erzo javi, da je pristal pri šoli na Vrhniki in ko pospraviva ga greva iskat.

Eerzov let

Erzov komentar leta: vsi kolegi piloti venomer nekaj testirajo, pa sem še jaz: čeprav me je potunkalo in nisem mogel na Planino, s kjer bi imel še lepši doskok, je novo padalo vseeno priletelo na Vrhniko nad Loko in prav predstavljal sem si, kako bi kolega Poje na mojem mestu izvedel veleslalom med zgradbami in morda priletel na nogometno igrišče.
 

Vsi zadovoljni, ker smo rešili dan, se odpeljemo gor po LC, Boris tu prestopi v svoj avto in razlaz (meni se že mudi k zobarju ob 13h, pri katerem potem sedim na stolu približno toliko cajta, kot sem ga porabil za dopoldansko  letalno akcijo) …