120730 P790 Zavrh 19:01:50

Danes napovedan močan V in res tudi je nad vso SLO. Severno od LJ naj bi ga bilo manj, ampak postaje nič ne vedo o tem in javljajo o nabijanju vsepovsod. Zjutraj pokličem Krim in javlja S 4/6,2, kar se mi zdi OK in bi bilo za izkoristiti. Ampak Krim je za Erza tabu (:-) ) in ko se slišiva, noče nič slišati o tem. Mega je dopoldan tudi zaseden (do 15h), Damjan, ki je včasih tudi za kakšno neplanirano akcijo, pa je tudi priklenjen v službo.

Tako počasi mineva dopoldan in veter obrne na V, ko se odpravim proti Barju. Še vedno razmišljam o Krimu, čeprav veter med potjo že javlja JV 6/10, po Barju pa polaga drevesa. Mega dokončno odjavi, Erzo bo danes tudi spustil in že hočem nazaj proti LJ (in mogoče na Gozd, kjer je malo manj vetra), pa mi Erzo sugerira Ukija in dogovor je tu.

Počakam Ukija pri Škorpijonu, do njega domov in na pumpo po Štuseja in gasa gor. Tu spet debata okoli el.pastirja… in na start. Na robu občasno pihne močneje, je rahlo z desne (JV 4/6,2), ampak nič pretresljivega. Postavimo. Najprej Uki in nobenega presenečenja, pa jaz in Štusej.

Erzo se priklopi na postajo in misli, da ga nategujemo, ko povemo, da je v zraku OK. Še predno dobro naberemo, ga Milena že pripelje v Borovnico. Najprej se z Ukijem matrava na levi, pa komaj kaj nabereva, potem pa se obrneva nazaj proti startu in tu začne delati, tako, da sem tudi jaz kmalu na 1100. JV je res močan, občasno me rikverca, ko sem proti vetru, z vetrom gre čez 50, ampak v splošnem pa lepo drži in se da jadrati. Včasih je bolje bolj zunaj, včasih bolj pri grebenu. V drugi polovici se priključi tudi Erzo, ki kar ne verjame, da je res. V urici in pol lepega jadranja v močnem vetru se zapeljem tudi V še malo naprej od antene in proti koncu skoraj do Javorča. Nazaj je kar kriza in s 30% (?) gasa se komaj pomikam proti Borovnici. Občasno malo dvigne, generalno pa zgubljam in ker me že malo čas baše (sploh nisem pričakoval tako dolgega leta), se v bližini Škorpijona odločim, da ne bom več rinil in v močnem vetru še malo zaokrožim nad dolino in pristanem.

Zoranov let

Ko pospravim, pristaneta še Uki in Štusej in do pumpe.

Ukijev let

Stusejev let

Erzo je neodvisen in se, kot običajno, zapelje domov…

Erzov let

Erzov komentar leta: pozno na štartu, a ne prepozno – čeprav zunaj tak veter, na štartu ne piha nič! (jv pač) Pokličem avp Krim, ko šibam na štart: Jv 6/12, prej ko kličejo oni do 10
Andrej Erznožnik : res hvala, sm mislu da me hecate, da boste štartal – kaj takega kako so valovali gozdovi v vetru, vsaj tu že dolg ne vidu [30.07.2012 20:29]