120815 Kruševo-Mećkin Kamen P803 15:31:24

Danes spet napovedan lep dan in ugoden veter SV. Ob 11h zbor in na start. Nekaj jih je že v zraku in kar nabirajo. Brifing na startu in danes počakam, da gre v luft Gašper (ki bo vodil bolj nove in neizkušene), pa še 1.liga (preletaši, Mega, Erzo, Suša…).

Hrbtno potegnem kmalu za Megom in Erzom in takoj po startu navijem in gledam, kaj delajo stari mački, vendar mi ne uspe slediti. Navijam gor in tonem dol in pridem do 2200. Erzo & Co. pobegnejo po grebenu, jaz pa sem sam (čeprav je okoli veliko naših in tujih). Počasi se pomikam proti prvemu preskoku pri Bučanih in vmes že enkrat skoraj pocurim, pa se spet poberem na 2200 in pridem do preskoka s cca 1600 in grem čez (kar bo pa bo…). Proti Bučanom pridem tik nad tlemi in najprej že pristajam, pa tik nad hišami najdem neko šibko dviganje, malo naberem (dva naša obupanca, ki sta v enaki situaciji prideta proti meni polna upanja), pa mi zmanjka in spet že iščem pristanek, pa spet najdem dviganje, ki me dvigne do 1800 in nadaljujeva skupaj z modrobelim Rookom mladega Roka po pobočju “Čavna” (kot je nekaj prej ta greben poimenoval Erzo po postaji 🙂 ). Vmes nekajkrat pobereva in na koncu grebena kaže, da bo curaža, pa mali najde dviganje, ki njega izstreli v višave in odšiba dalje, jaz pa se matram na mestu in ostanem zadaj. Končno počasi naberem spet čez greben, vmes pride Janez Jelovčan in skupaj se odpeljeva s 1900 naprej proti Bitoli. Vlečem, dokler se da in pristanem pri pumpi pred mestom (uradni pristanek L02).

Sličica
Zoranov filmček

OLC Zoranovega leta

Zoranov let

Vesel kot rado :-). Med pospravljanjem obvestim Mileta o lokaciji. Z Janezom sva kmalu skupaj na pumpi (on je potegnil še kakšnih 500m naprej), Mile s kombijem prihaja, vendar najprej pobere Mega in se vrne po naju.

Megov let proti Pelisteru

Potem gremo iskati najbolj oddaljeno skupino, ki je pristala le malo pred grško mejo (Erzo, Suša, Razinger).

Erzov let

Sušo in Razingerja odpeljemo do meje, da nadaljujeta svoj Hike&Fly in nazaj  po Samso in Miha Kavčiča in nato križem kražem med Bitolo in Prilepom pobiramo še vse ostale razsute člane naše ekipe. Vmes se že nalivamo s pirom in smo sploh super volje.

Lusjin let

Domov in zvečer na obvezne makedonske specialitete v Andoro.