120818 P808 Kruševo-Mećkin Kamen 15:11:00

Ker sem včeraj spustil, danes na vsak način moram leteti, saj je zadnji dan Balkantur-a.

Ob enajstih transfer na start. Veter močan (6/9), vreme krasno. Gašper predlaga, da se čaka na startu, saj so tu najbolj ugodni pogoji in nima smisla riniti kam drugam. Micko, Miha in Mega postavijo in potegnejo tik preden se odpre start za tekmo zmajarjev, ki zasedejo start za naslednjo uro in pol. Opazujemo zmajarsko dogajanje in modrujemo in čakamo. Kavčič je scuril, Micko odletel proti Bitoli, Mega pa najprej navil, potem se odpeljal nad ravnin in tam nabral do skoraj 3000 in se odpeljal naprej proti Prilepu in na jug proti Bitoli in scuril pri Dupen kamenu.

Končno veter malo uplakne in Gašper gre preverit situacijo v zrak, Tom in jaz pa postaviva, za nama pa se pripravljajo tudi drugi. Upal sem, da se bom danes pustil voditi Gašperju nad ravnico, pa on začasno pristane na startu ravno v trenutku, ko jaz hrbtno lepo potegnem (na nov način) in odletim.

Spet sam iščem stebre in po začetnem požiranju v vmesni grapi in na pobočju le najdem šibko dviganje in naberem 200m, potem pa neha in začnem curiti z -2,5. Malo me skrbi, ker sem nizko nad drevesi in naprej proti vetru gre le 5-10. Ko se počutim že ogroženo nizko, pohodim gas in rinem naprej in komaj pricurim na uradni pristanek.

Zoranov let

Zoranov OLC leta

Kasneje me Gašper pouči, da je bolje iti ob pobočju čim bolj z vetrom, ker imaš bistveno več šans za najti dviganja, kot pa da rineš naravnost naprej v veter in curiš… Malo pred pristankom pa scurita Lusja in Gašper, ki ji je prišel na pomoč, da bi jo rešil, pa mu ni uspelo, potem pa še nekaj naših.

Ko vsi pospravimo, se naložimo v kombi in gremo najprej pobirati scurjene kolege, potem pa v Prilep na zaključno večerjo…

Erzo pa medtem na Ohridu. In njegov komentar leta: Tri paraglajderi od Niš poletea, i mene mi dadoa inspiracija da odam da letam. Deneska uslovitaza letanje nebeju idealni. Startuvav sam vo vrtlog, vo kako nesum bil odamna. Vo ezeroto vidov deka počnaa pogolemi  branovi i bev prinuden nabrzinka da se spuštam do tlo!

Erzov let

Medtem pa Erzo na Ohridu. In njegov komentar leta: Tri paraglajderi od Niš poletea, i mene mi dadoa inspiracija da odam da letam. Deneska uslovitaza letanje nebeju idealni. Startuvav sam vo vrtlog, vo kako nesum bil odamna. Vo ezeroto vidov deka počnaa pogolemi  branovi i bev prinuden nabrzinka da se spuštam do tlo!

Konec letenja in nazaj v SLO…

Pa še res lep film, ki ga je o naši turi-Balkanturi  naredil Miha Skoberne  http://vimeo.com/47949688