120908 Stari vrh P818 15:02:33

Kot je bilo obljubljeno, je drugi del namenjen bolj visokemu startu z upanjem na daljši let (termika bo že delala…). Malo se dogovarjamo, kam bi naj šli, pa domačini prevladajo s Starim vrhom in kmalu nas je za en poln kombi + en osebni avto (Ratko+Erzo) dostavljenih pred kočo na Starem vrhu.

Pešačimo z ogromno pezo na vrh smučišča do malo bolj položnega dela in začnemo postavljati. Vmes je še malo modrovanja, kam in kako naj se leti in kje vse ni pametnih pristankov. Potem pa najprej odletijo rekorderji Starega vrha (od pred kratkim…): Franci Reven, Pojetov Jožef in Andrejev Erzo :-).

Takoj za njimi sem jaz in po rahlem laufanju sem v zraku in potegnem do sedla, kjer navijata Poje in Erzo (Reven curi za vogalom…). Vendar tu ne najdem nobenega dviganje in se odpeljem na desno za vogal, kjer pa začne lepo dvigovati in tudi jaz začnem lepo nabirati. Kmalu sem nad Starim vrhom in z zanešenim stebrom že skoraj nad Mladim vrhom (vmes se nekaj višje pripeljeta Erzo in Jože), potem pa padem iz dviganja in se začnem matrati. Mirko se ob pobočju pelje proti cerkvici niže, vmes so v zraku še vsi ostali, med zadnjimi Mega. Kaj dosti nimam časa gledati naokoli kje je kdo, ker gledam, kam naj grem, da bom kaj nabral. Pri cerkvici na Gori se mi zdi, da se bom rešil, pa mi spet ne gre (samo malo zadržim curažo), zato nadaljujem proti spodnjemu hribčku, kjer se rešujeta Mirko in Reven (uspešno). Že se mi zdi, da bom moral pristati, ker bom prekratek, pa le pridem do dviganja in se rešim za kratek čas (Reven in Mirko med tem nabereta in se odpeljeta (Mirko nekje do sredine med Poljanami in Slajko v Poljansko dolino, Reven do pristanka pod Slajko). Jaz pa sem prenizko za čez, pa se mi zdi, da bom brez problema pripeljal s svojo višino do pokopališča pred Poljanami, kjer je”uradni” pristanek. Niže kot sem v dolini, več je dolinskega vetra, ki  me vedno bolj zaustavlja in moram pristati na majhnem travničku kakšnih 300m pred planiranim.

Zoranov let

Potem pa čakam kakšne pol ure, da kombi pobere vse ostale in pride do mene in mimo mene (:-) ), tako da me pobere Ratko z Manco in kmalu smo vsi spet pod Slajko. Razen Erza, ki je pristal v Žireh.

Erzov let

Mega pa tudi na pikniku pod Slajko.